У Луцьку на кінофестивалі показали фільми про Майдан

У Луцьку на кінофестивалі показали фільми про Майдан
У Луцьку триває ХІІІ Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA». У перший день фестивалю лучанам демонстрували фільми про Майдан, Крим та українську мову з циклу «Енциклопедія Майдану» режисера Сергія Лисенка.

Про це повідомляє «Громадське. Волинь».

Фільми про діяльність громадської організації «Євромайдан – SOS», про анексію Криму та про мовне волонтерство в Україні викликали хвилю рефлексій у місцевих громадських активістів. У обговоренні фільму взяли участь гість із Києва, активістка організації «Євромайдан – SOS» Олександра Романцова, волинські учасники Євромайдану Михайло Наход, Михайло Шелеп, Марія Доманська, Богдан Шиба та сім’я внутрішньо переміщених осіб – Данило та Яна Агеєві.

«Усі ці фільми об’єднує одна підтема – прагнення свободи та прагнення жити в єдиній державі Україні», – говорить про демонстровані стрічки організаторка фестивалю у Луцьку Богдана Стельмах. За її словами, актуальною темою цьогорічного фестивалю стали ілюзії, в яких ми жили, яких намагалися позбавитись під час Майданів та з якими боремося і по сьогодні.

https://youtu.be/uMzZe-y4vJ4

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку на кінофестивалі показали фільми про Майдан
29 листопад, 2016, 21:02