У Луцьку затвердили оновлену програму підтримки учасників війни

У Луцьку затвердили оновлену програму підтримки учасників війни
Депутати Луцької міської ради затвердили оновлену програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців ЗСУ, які брали участь в АТО на Сході України, членів їхніх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців.

Таке рішення прийняли під час сесії міської ради у середу, 30 листопада.

Загальний бюджет програми – 5,8 мільйона гривень. Вона передбачає зокрема матеріальну допомогу, надання пільг, соціальних послуг, фінансування навчання на водіїв для бійців, психологічну реабілітацію, співпрацю із громадськими організаціями, забезпечення медикаментами, забезпечення додаткових можливостей та пільг для дітей бійців, створення «єдиного вікна» в департаменті соцполітики із 1 січня тощо.

Як розповів заступник міського голови Сергій Григоренко, програма діє для лучан та жителів Прилуцької сільської ради. Вона зосереджена здебільшого на демобілізованих, родинах загиблих, людях із інвалідністю, контрактниках. Нині із Луцька на війні лишилися 20 мобілізованих.

Депутат Павло Данильчук відзначив, що під час розробки програми виникали проблеми. Зокрема йдеться про те, що потрібно у 2017 році врахувати також підтримку добровольців, які служили у підрозділах в підпорядкуванні МВС, зокрема «Азову», «Донбасу», «Світязя» та інших. Проте її варто забезпечити після прийняття бюджету на наступний рік, – вважає Данильчук.

Натомість Сергій Григоренко відзначив, що програма буде поширюватися на добровольців, коли депутати «визнають» їх своїм рішенням на цій же сесії.

А помічник нардепа Ігоря Лапіна Олександр Ніколайчук зачитав звернення депутата, у якому він закликав депутатів підтримати програму та «визнати» бійців-добровольців.

У підсумку депутати одноголосно підтримали програму. Прочитати текст проекту можна тут: http://www.lutskrada.gov.ua/sites/default/files/nova_redakciya_programy_ato2.doc

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку затвердили оновлену програму підтримки учасників війни
30 листопад, 2016, 11:04