У Луцьку створять Центр національно-патріотичного виховання

У Луцьку створять Центр національно-патріотичного виховання
Депутати Луцької міської ради більшістю голосів підтримали створення Центру національно-патріотичного виховання.

Таке рішення прийняли під час сесії у середу, 30 листопада.

Як розповів автор рішення Павло Данильчук, цей центр потрібен для міста, бо національно-патріотичне виховання потрібно постійно розвивати. За його словами, там потрібно близько 5 ставок, а в 2016 році на нього передбачено 150 тисяч гривень. Набирати персонал центру будуть за конкурсом.

Форма комунального закладу, за його словами, буде зручнішою, ніж звичайної громадської організації. Його у виступах підтримали депутати Микола Федік, Борис Смаль та Ігор Поліщук. Поліщук пропонує через півроку чи рік почути звіт по роботу центру, щоб контролювати результати його роботи. А Федік відзначає, що патріотичні заходи є, але цей заклад має свою специфічну нішу, зокрема координацію патріотичного виховання в місті.

Очільник ГО «Національний альянс» Богдан Бальбуза підтримав створення центру, бо він разом із громадською прибудовою, окрім коштів з міського бюджету, може залучати 300-500 тисяч гривень від Міністерства молоді та спорту.

Натомість Алла Надточій відзначила, що вона не проти патріотичного виховання, але вважає, що у існуючих шкільних, позашкільних, культурних закладах його вистачає. Надточій пропонує створити громадську організацію та показати результат роботи і те, чи не дублюватиме цей центр роботи інших закладів.

Юлія Вусенко вважає, більшість людей, які голосують щодо центру 4 раз, не розуміють механізму його створення. За її словами, варто створити наглядову раду із депутатів та представників громадських організацій, виділивши гроші на відділ молоді та спорту, щоб відібрати найкращі проекти із патріотичного виховання для реалізації протягом року.

За рік, мовляв, вдасться визначити, чим може конкретно займатиметься цей центр. Її підтримав і Сергій Була.

Аркадій Соломатін не підтримав проект, бо в Луцьку вже 9 різних «центрів», тому не варто виділяти кошти на ще один «центр», адже в місті є важливіші потреби. Заступник міського голови Андрій Киця відзначив, що центр не варто створювати, бо його функції вже виконують садочки, школи, відділ молоді та спорту та управління культури.

У підсумку рішення підтримали 25 депутатів. А міський голова Микола Романюк назвав його «черговою помилкою». Нагадаємо, раніше депутати міської ради двічі не підтримували проект рішення щодо цього центру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господи,як ми схожі на рАссєю цим. Треба вчити, але армію необхідно для цього нормальну мати та лікарів,які пригодних не відправляють для виконання свого обов'язку (а чого ж тут дивуватися,якщо лікарі самі той обов'язок і не виконують)...
Відповісти
Створили ще одну дірку, через яку будуть витягувати кошти з міського бюджету!
Відповісти
Є школи , садочки, є телебачення і т .д. Це ще одна дірка для злодійства
Відповісти
Останні новини
У Луцьку створять Центр національно-патріотичного виховання
30 листопад, 2016, 13:22