Птахофабрика у Володимирі-Волинському незаконно захоронює відходи

Птахофабрика у Володимирі-Волинському незаконно захоронює відходи
Екологи та ветеринари провели перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» в с.Федорівка.

Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції, пише газета Відомості.

В ході перевірки встановлено, що розміщення відходів здійснюється на підставі дозволу на розміщення відходів у 2012 році №2/6 від 23.06.12 року виданого Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Волинській області та висновку Володимир-Волинської районної санітарно-епідеміологічної станції №9 від 31.05.201 року. Фактів недотримання умов дозволу та захоронення залишків відходів виробництва (кишкова сировина) в ході перевірки не встановлено.

Відходи виробництва та падіж птиці утилізуються на ДП «Ковельський ветсанзавод» згідно договору від 30.11.2011 року №7, що підтверджується накладними, ветсвідоцтвами форми №2 та актами виконаних робіт. Частина виробничих відходів (пух, перо) захоронюють на гноєсховищі, що відповідає умовам дозволу на розміщення відходів на 2012 рік.

В ході перевірки виявлено порушення у веденні первинного поточного обліку відходів. Двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу по ст.82-1 КУпАП. Інших фактів порушення вимог природоохоронного законодавства не виявлено.

Крім того, Володимир-Волинською районною санітарно-епідеміологічною станцією були проведені лабораторні дослідження атмосферного повітря на території гноєсховища на вміст аміаку, формальдегіду та фенолу. Вимірювання проводились на межі санітарно-захисної зони ПАТ «Володимир Волинська птахофабрика» у західному та східному напрямках. Показники не перевищують гранично-допустимі концентрації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці хоть захоронюють. А Пан Курчак в ковбасу....
Відповісти
А ще в ковбасу кладуть болти, гайки, голки. Ох жуть...
Відповісти
Останні новини
Птахофабрика у Володимирі-Волинському незаконно захоронює відходи
11 жовтень, 2012, 13:15