У Волинську обласну дитячу лікарню просять новий рентген

У Волинську обласну дитячу лікарню просять новий рентген
Лікарі обласної дитячої лікарні в роботі використовують застарілий рентген, який має дуже високий рівень опромінення.

Про це йдеться в запиті депутата Волиньради Михайла Імберовського, який він озвучив 1 грудня під час сесії ради.

"Під час зустрічі з колективом ортопедо-травматологічного відділення з цілодобовим травмпунктом ОДКЛ ВОДТМО мені стало відомо, що цей лікувальний заклад чи не єдиний в Україні, лікарі-ортопеди якого під час операцій використовують рентгенівське обладнання АРМАН, яке, м’яко кажучи, є застарілим, а в Європі взагалі заборонене для використання через високий рівень опромінення, який в п’ять разів більший, ніж у сучасних аналогів", розповів обранець громади.

"Окрім цього, використовуючи його, можна зробити лише 2 знімки за мінімум 30 хвилин, що на такий же термін продовжує час операції, призводячи до нанесення більшої шкоди здоров’ю дітей, а бувають такі операції, коли потрібно зробити таких знімків значно більше, тоді як сучасне обладнання дозволяє робити практично миттєво до 20-ти знімків!" - повідомив Імберовський.

"Лікарі відділення постійно впроваджують нові методики хірургічного лікування та обстеження хворих діток, але без сучасного діагностичного рентгенівського обладнання робити це дуже важко, а інколи і неможливо", - йдеться в запиті депутат.

Тож, він попросив, аби в обласному бюджеті на 2017 рік передбачили кошти на закупівлю рентгенівського обладнання типу С-дуга, або ЕОП (електронно-оптичний перетворювач) марки IMAX 7000 та набору фартухів для нього в кількості 5 штук, попередньо обговоривши питання на профільній комісії.

Депутати запит колеги підтримали.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одне добре, що обладнання можна поміняти, а таких спеціалістів, як ортопеди в ОДКЛ -ні, ось що дуже погано!!!!! А взагалі не погано було б обновити це обладнання, діти з усієї області лікуються......
Відповісти
Останні новини
У Волинську обласну дитячу лікарню просять новий рентген
01 грудень, 2016, 10:24