Луцькій «Ласці» дали гроші на зарплату

Луцькій «Ласці» дали гроші на зарплату
У Луцьку затвердили Програму охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2017-2018 роки. Так, на заробітну плату працівників КП «Ласка» мають виділити 862,8 тисячі гривень щороку.

Відповідне рішення прийняли 1 грудня під час сесії міськради.

Керівник комунального підприємства Богдана Новарчук розповіла, що тут «просять» кошти фактично лише на заробітну плату. Натомість кошти на снодійне для тварин, а також обладнання для відлову підприємство купує на власно зароблені гроші. Новарчук наголосила, що програма має на меті захистити мешканців міста та врятувати їхні життя.

«Мною особисто та моєю командою за 9 місяців було врятовано 7 людей», – сказала Новарчук. Вона пригадала недавній випадок, коли працівники комунального підприємства врятували чоловіка від алабая, який напав на нього. Тож, вона додала, що працівникам не вистачає медпрепаратів, аби ефективно надавати допомогу.

Новарчук додала, що робота є дороговартісною, адже використовують снодійні препарати за 250-300 гривень, якого вистачає для відлову 5 собак. Одна спеціальна рушниця вартує 60 тисяч гривень, петля – 5 тисяч гривень.

«Методи відлову є дороговартісними, і всі ці кошти ми заробляємо самі», – наголосила Новарчук. Тому вона акцентувала увагу на тому, що підприємство просить лише на зарплату.

На підприємстві працює 19 осіб, і вони отримують заробітну плату в діапазоні 1400-2600 гривень. Директор підприємства отримує 6 тисяч. До слова, директор комунального підприємства принесла знаряддя відлову та спеціальну рушницю на засідання, що неабияк повеселило депутатів. Дехто, побачивши рушницю, жартома пропонував голосувати без обговорення.

Зрештою, після досить тривалих обговорень, депутати затвердили Програму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.