Табачник заборонив використовувати львівський підручник з історією УПА

Табачник заборонив використовувати львівський підручник з історією УПА
Міністерство освіти і науки України заборонилр використовувати підручник для 10-11 класів і посібник з історії України для п'ятого класу, виданий у Львові.

При цьому, як повідомляє ТСН, педагогам навіть пригрозили персональною відповідальністю, якщо вони порушать ці вимоги.

"Зараз готується пакет документів для того, щоб подати посібник для 5-го класу на розгляд Міністерства освіти і, можливо, надалі дозволять використовувати його, як підручник. Але зараз він використовується як додаткова література", - зазначила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Галина Слична.

Однак мер Львова Андрій Садовий заявив, що посібник з історії України, виданий у Львові в цьому році за бюджетні кошти, не потребують згоди Міносвіти.

Як відомо, в серпні у Львові презентували посібник "Історія України. Матеріали для учнів 10-11 класів". Було представлено також і посібник з історії для п'ятого класу, який вже замовляють у регіонах - Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Полтавській областях та ін.

Зокрема, в посібниках вчителів-істориків переписали цілий ряд розділів, а саме про Голодомор, історію ОУН-УПА і Помаранчеву революцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Табачник заборонив використовувати львівський підручник з історією УПА
11 жовтень, 2012, 14:30