Скандальну ділянку на Кафедральній знову не дали в оренду

Скандальну ділянку на Кафедральній знову не дали в оренду
Депутати Луцькради провалили голосування щодо затвердження товариству з обмеженою відповідальністю «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу на вулиці Кафедральній, 13. Відповідно до цього «Луцькміськбуд» не отримав ділянки в оренду.

Про це йшлося 1 грудня під час сесії міської ради.

Проект рішення щодо затвердження технічної документації та оренди ділянки вже далеко не вперше розглядають на сесії міськради. І цього разу питання викликало чимало обговорень серед депутатського корпусу.

ТзОВ «ЛУЦЬКМІСЬКБУД» просило виділити земельну ділянку на умовах оренди для будівництва та обслуговування житлово-офісного комплексу. Ділянку площею 0,0779 га хочуть орендувати на 5 років. На ділянці знаходяться старовинні підвали, які і є «яблуком розбрату» між депутатами.

Під час обговорення обранці громади займали кардинально протилежні позиції. Частина із них заявляла, що не можна дозволяти будувати на старовинних підвалах. Оперували необхідністю відхилення проекту й через технічну помилку у документації.

Інша ж частина депутатів апелювала до того, що через неможливість добудови підвали дуже руйнуються і якщо не дозволити будувати, то згодом можна втратити й те, що збереглося.

Депутат Наталія Бунда переконувала, що якщо Старе місто руйнується , то це аж ніяк не приваблює туристів. Тому вона закликала колег дати дозвіл на ділянку, аби нарешті на старих фундаментах почали зводити торгово-офісний центр. Міська влада ж зможе контролювати дотримання усіх будівельних норм та заходів, спрямованих на збереження підвалу.

Міський голова Луцька Микола Романюк також зазначив, що якщо продовжувати переносити питання із сесії на сесію, то підземелля просто завалиться.

Зрештою, пропозицію дати дозвіл на технічну документацію та здати землю в оренду відхилили, адже її підтримали лише 15 депутатів. «Дякую тим, хто любить місто, хай розвалюється далі», – емоційно підсумував міський голова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Романюк обідився (, провалили земельну оборудку на *золотій* території Луцька, зато буде на кому воду возити )
Відповісти
На замковій площі ще можна втулити торгово-офісно-розважальний центр, чому місце пустує? тож скільком людям робоччих місць буде або хочаб ринок розширити на цю площу ну і як варіант житловий комплекс на 15 поверхів тож скільки квартир можуть отримати пільговики
Відповісти
Смішний термін оренди 5 років, тобто побудують і якраз кінець терміну, за кого мають Лучан?, можливо автор помилився не 5 а 500 років чи 5000
Татари не змогли знищити Лучеськ то наші обранці зітруть з лиця Землі
Відповісти
Останні новини
Скандальну ділянку на Кафедральній знову не дали в оренду
01 грудень, 2016, 17:20