«Свічкова хода» у Луцьку: як це було

«Свічкова хода» у Луцьку: як це було
В Луцьку вчора, 1 грудня, Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провела акцію "Свічкова хода".

На площі зібралось близько 1 500 тисячі молодих людей, які пам’ятаючи традицію відзначити Всесвітній день боротьби зі СНІДом прийшли на акцію.

Учасники акції, біля стін Луцького базового медичного коледжу, а це молодь міста з плакатами-гаслами, інформативними прапорцями, повітряними кульками та літературою з профілактичною тематикою на тему ВІЛ/СНІДу здійснили «Свічкову ходу» від медичного коледжу вулицею Лесі Українки до Театрального майдану міста Луцька, щоб викласти стрічку з запалених лампадок.

Головна ідея заходу – долаючи стигму заохотити до підтримки ВІЛ- позитивних людей.

Під час мітингу виступаючі надали присутнім інформацію про показники ВІЛ/СНІДу на сьогоднішній день в Україні, області, місті та ще раз наголосили, що лише від нас залежать наші здоров’я та життя.

Під час заходу присутні переглянули постановку «Тенета», соціального театру «Світоч» за участю волонтерів навчально-виховного комплексу №10 м. Луцька під керівництвом тренерів-методистів: Вітюк Олени – практичного психолога та Щурук Ольги – соціального педагога.

На закінчення заходу, в знак поваги до тих, хто відійшов у небеса пам’ять про померлих від хвороби XXI століття, присутні на майдані, вшанували хвилиною мовчання і випустили в повітряний простір кульки.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Свічкова хода» у Луцьку: як це було
02 грудень, 2016, 15:30