Саганюк: «Балотуватися на посаду міського голови я більше не-бу-ду!»

Саганюк: «Балотуватися на посаду міського голови я більше не-бу-ду!»
«Балотуватися на посаду міського голови я більше не-бу-ду!» – заявив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк під час звітування перед громадою.

2 грудня в культурно-мистецькому центрі відбувся звіт мера, - пише ВолодимирМедіа.

Перша частина зустрічі – звіт міського голови, який в загальному тривав майже 45 хвилин.

Друга частина цієї зустрічі – перегляд кінофільму про досягнення та здобутки міста за рік, що минає.

Під час третьої частини зустрічі представники міської громади мали можливість поставити запитання міському голові Петру Саганюку.

Видання ВолодимирМедіа відібрало декілька запитань від громади:

– Чи закладені кошти в бюджеті на наступний рік на харчування учнів початкових класів?

– Все залежить від наших депутатів міської ради. Але я думаю вони підтримають це рішення і гроші на харчування школярів-початківців ми знайдемо.

– Коли почистять річку Риловицю?

– Ми вже працюємо над цим питанням. Підключився до вирішення цієї проблеми й наш народний депутат Ігор Гузь. Він вже мав перемовини з міністром Семераком. Нині готується проектно-кошторисна документація. Будуть кошти, – будемо робити там рекреаційну зону, очистимо та приведемо до порядку цю водойму.

– Коли встановлять пам’ятний знак бійцям, загиблим за волю України?

– Вже оголошено конкурс проектів цього пам’ятного знаку. В новому році оберуть найкращий, потім будемо думати з громадою де його встановити, бо тут в кожного своє бачення.

– Що буде в приміщенні колишньої першої школи (вулиця Драгоманова)? Говорили, що там, ніби, має бути міська рада, але приміщення і далі стоїть пусткою?

– Так, думали що буде міська рада, але немає погодження відповідних служб, бо це є пам’ятка архітектури. В майбутньому ми думаємо перемістити в це приміщення художню школу, а те приміщення де вони зараз знаходяться, переобладнати під дитячий садочок. В місті назріває проблема із наповнюваністю дошкільних навчальних закладів, тому мусимо думати на перспективу.

– Коли добудують 44-квартирний будинок для військовослужбовців?

– Обіцяли, казали, Прем’єр-міністр навіть видав відповідне розпорядження, але справа з місця не зрушилася. Фінансування будівництва запланували на 2017. А цей будинок ще як рік-два постоїть, то його потрібно буде розбирати, а не добудовувати.

– Що буде з нашою лікарнею?

– У світлі реформування медичної галузі, в країні будуть створюватися госпітальні округи. В нашій області їх обіцяють створити 4, але ми працюємо над тим, щоб було 5 і один з них був створений на базі нашого ТМО.

– Чому не прогоните з міста “Амілу”?

– Обіцяю, ця фірма в нашому місті більше жодних робіт виконувати не буде. Днями в місті працювала робоча група, був представник цієї організації та Служби автомобільних доріг, наш народний депутат Ігор Гузь, мої заступники. Ми домовилися, що якщо роботи будуть забраковані, кошти перераховуватися не будуть.

– Коли даватимуть земельні ділянки учасникам АТО?

– Шукаємо вільні земельні ділянки. Наразі вже зареєстровано біля 600 заяв, а вільної землі, на жаль, немає.

Є запущені землі Міністерства оборони. Ми мали надію на них. Писали, просили, але відповіді надходять невтішні – землі колишнього танкового полку, військторгу нам не передадуть у власність міста.

– Чи будете ви ще балотуватися на посаду міського голови?

– Вкотре повторюю: не-бу-ду! Є молодь, хай підтягується і береться до роботи.

– Як місто проявило себе в світлі адміністративної реформи?

– Не так давно зарічанський сільський голова звертався до мене з одним проханням. Кажу йому, приєднуйтесь, буде вам і вода і все… Але серед людей хтось чутку пустив, що тільки до міста приєднаються їм враз тарифи піднімуть, землі заберуть.

Хай там в районі не ображаються, але я б хотів щоб на Володимирщині було три територіальних об’єднаних громади: Устилузька, Оваднівська і …Володимир-Волинська.

– Чому жодне маршрутне таксі в місті не обладнане спецзасобами для людей з особливими потребами?

– Я дам вказівку відповідним службам. А ті нехай вирішують із перевізниками, бо дійсно жодна маршрутка, що курсує містом, не обладнана для людей з особливими потребами.

Далі озвучувалися питання щодо створення реабілітаційного центру для учасників АТО, співпраці із закордонними благодійними організаціями, формування тарифів на теплопостачання, екологічної ситуації в місті, кадрової проблеми у Володимир-Волинському ТМО, облаштування автомобільних стоянок у місті.

Окрім запитань чимало городян висловлювали подяку міському голові за допомогу та сприяння у вирішенні їхніх проблем та питань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Куди балотуватись? В такому віці вже треба думати про вічність. Порохно з дупи сипеться.
Відповісти
Колего, в тебе вже не тільки з дупи сипеться!
Відповісти
Він кожен раз каже шо не буде балатуватись. Привичка така із за скромності)))))))))))))))))))))))
Відповісти
Подивиться на вік керівників на заході Основне результат роботи
Відповісти
Останні новини
Саганюк: «Балотуватися на посаду міського голови я більше не-бу-ду!»
03 грудень, 2016, 11:56