У Луцьку презентували проект, учасники якого позмагаються за 2 мільйони

У Луцьку презентували проект, учасники якого позмагаються за 2 мільйони
Для того, щоб позмагатися за 2 млн гривень, не обов'язково бути програмістом. Головне – мати ідею та бажання розвивати електронну демократію в країні.

Про це йшлося 2 грудня під час презентації другого етапу Національного конкурсу ІТ-проектів у сфері е-демократії EGAP Challenge у Луцьку, - повідомили у Фонді місцевого розвитку.

«Цей конкурс є лише однією складовою великої програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», що фінансується Швейцарським посольством та виконується Фондом Східна Європа», – повідомив координатор програми у Західному регіоні Роман Матвійчук. Загалом же вона охоплює 4 вектори роботи: е-послуги, е-демократія, підвищення обізнаності щодо останньої, а також формування національної політики.

Михайло Наход, голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу, пояснив, що у час, коли в інтернеті більше людей, аніж на вулиці, рівень обізнаності українців стосовно електронної демократії надзвичайно малий. Потрібно роз’яснювати, що електронна демократія дає змогу громаді ефективніше використовувати свої можливості і впливати на органи місцевого самоврядування.

Регіональний координатор проекту Петро Верзун повідомив, що зараз триває другий цикл конкурсу EGAP Challenge, а очікується ще 6. Цього разу пріоритетними будуть проекти 4 напрямів: інфраструктура, освіта, екологія та агропромисловість.

«Учасником і переможцем може стати будь-хто, хто знає як можна налагодити та покращити взаємодію громади з владою. Не потрібно для цього бути ІТ-шником», – розповіла керівник програм у сфері е-демократії та е-врядування ВОГО «Фонд місцевого розвитку» Катерина Шкльода.

Кожна команда буде мати менторів, фінансову та інституційну підтримку для того, щоб свій задум втілити в ІТ-проект. А що дуже приємно, до співпраці долучився Луцький ІТ-кластер, що допоможе показати у фіналі конкурсу якісні проекти Волині.

На завершення організатори нагадали, що наразі триває реєстрація учасників на Креативний вікенд, який відбудеться 17-18 грудня у Луцьку. Впродовж двох днів учасники зможуть пройти весь шлях від ідеї до проекту та зробити свій технологічний продукт, почути рекомендації і отримати допомогу від експертів різних напрямків.

Розроблені проекти потраплять до інкубаційної програми, а найкращі – отримають фінансову винагороду для втілення свого стартапу. Призовий фонд конкурсу – 2 мільйони гривень.

Довідка


EGAP Challenge є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа в рамках реалізації Програми EGAP, що фінансується Швейцарською конфедерацією.

Регіональними партнерами EGAP Challenge у Луцьку, Рівному, Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Чернівцях та Львові є громадські організації «Фонд місцевого розвитку» та «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а користь громаді яка?
Відповісти
дівчатка з такими розумними мордочками шо я просто балдю
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентували проект, учасники якого позмагаються за 2 мільйони
03 грудень, 2016, 15:30