Майстерки, фотозони, аукціон: у Луцьку влаштували свято для особливих дітей

Майстерки, фотозони, аукціон: у Луцьку влаштували свято для особливих дітей
У Луцьку відбулася доброчинна виставка-продаж «Відкриті серця 2016», у рамках якої можна було придбати вироби, зроблені руками людей з особливими потребами. Під час заходу благодійники для них організували чимало розваг та пригощали смаколиками, а успішні люди ділилися секретами та навчали ніколи не здаватися.

Захід, приурочений до Міжнародного дня людей із обмеженими можливостями, організували представники громадської організації «Квітка Полісся» за підтримки фонду Петра Нестерука «ДІЗАР» 2 грудня в «Адреналін Сіті».

Відтак, у рамках заходу декламували вірші, виступив музичний гурт «Бет Ел», відбувся кулінарно-мистецький майстер-клас із розмальовування пряників, до яких долучали усіх охочих. Чекав на дітей і фуршет, 3 фотозони, майстер-класи та ярмарок




Голова ГО «Квітка Полісся» Тетяна Доброжанська ось уже понад 10 років займається із неповносправними дітьми та дорослими у студії «Творчість». Сьогодні студію відвідує понад 50 учасників з обмеженими можливостями. Тут дітей навчають співати, танцювати, ліпити, малювати тощо. Переважна кількість відвідувачів студії - діти, проте є й декілька дорослих, які страждають на розлади опорно-рухового апарату чи синдром Дауна.

Заняття проводять двічі на місяць у приміщення церкви «Фіміам». Та ось уже понад рік, як шефство над студією взяв депутат Луцькради Петро Нестерук та його фонд «ДІЗАР». Адже хоч у церкві є автомобілі, вони потребують заправки, а дітей хочеться почастувати чимось смачненьким. Тож до нього звернулася Доброжанська, аби розповісти про ініціативу свята для діток.



«Наш депутат Петро Нестерук дуже підтримує нас, він дає нам гроші на нашу студію. Ми йому дуже вдячні, бо фактично він є головним меценатом й сьогоднішнього заходу», - розповіла Доброжанська.

Тож сьогодні для гостей заходу підготували цікаві виступи та шоу бульбашок. Діти з радістю спілкувалися не лише між собою, а й з незнайомими людьми. Адже на жаль, реалії такі, що люди з особливими потребами навіть не завжди мають достатньо можливостей для спілкування.



«Ми маємо відкривати серця не тільки сьогодні, а й кожного дня», - наголосила очільниця «Квітки Полісся».

Під час вечора гості могли придбати чудові вироби, зроблені дитячими руками. На міні-ярмарці можна було знайти натуральне мило, брошки, прикраси, подушки, обручі, розмальовки з глини та милі подарункові пакети, які разом із дітьми виготовляли волонтери.

Петро Нестерук зауважує, що допомогти неповносправним людям може кожен, варто лише захотіти.

«Справа в тому, що такі люди у нас зовсім незахищені. Я розумію, що мені пощастило, бо я здоровий і маю усе необхідне. Але є люди, які багато чого потребують, зокрема й уваги та можливостей для самореалізації», - зауважив депутат. Тож працюючи та виготовляючи направду чудові речі своїми руками, вони мають змогу теж відчувати себе потрібними.

Петро Нестерук з дружинею Нелею
Петро Нестерук з дружинею Нелею


«Можна допомогти перейти дорогу чи пожертвувати якісь речі. А на нашому заході можна ще й купити дрібничку зроблену руками цих людей, щоб вони мали змогу заробити кошти для себе», - додав благодійник. Тож для тих, хто таки придбав якийсь із представлених на ярмарку товарів, він стане гарною згадкою про вчинене добро.

Голова благодійного фонду «ДІЗАР» Юлія Міндюк додала, що в організації таких дійств це дебют, проте діток намагаються відвідувати часто.



«Я щоразу переконуюся, що з такими дітьми та дорослими працюють люди із відкритим серцем. Ми забуваємо ,що варто насолоджуватися кожним днем, а вони це вміють», - зауважила очільниця благодійного фонду. Тож до організації маленького свята підійшли дуже відповідально – розробили навіть спеціальне меню, врахувавши побажання та медичні застереження для діток. До слова, найближчим часом «ДІЗАР» долучитися й до підготовки подарунків до Дня святого Миколая.

У рамках вечора для дітей виступили й арфістки, гості прослухали інтерв’ю із юристом, у якому йшлося про те, що на успіх має право кожен. А опісля спілкування із солістом гурту Павлом Ткачуком, який попри обмежені можливості є музикантом та чудовим художником, перейшли до аукціону.

гурт «Бет Ел»
гурт «Бет Ел»
Павло Ткачук
Павло Ткачук


Тут ведучий «Радіо. Луцьк» Сергій Ткачук розповідав присутнім про лоти та пропонував придбати картини та ляльки. Першими щасливими власниками полотен стали власне Петро Нестерук та його колега по роботі у міській раді Сергій Шкода.

«Таких заходів треба робити побільше. На жаль, ці дітки обділені долею і коли у них з’являється посмішка, це багато значить. Поки мені Бог дає здоров’я і можливості забезпечувати себе, я намагатимуся й для таких діток робити добро», - вважає обранець громади. Сьогодні він прибав ще глиняний будиночок, мило, а також подушечки, які одразу ж подарував дітям.

Сергій Шкода
Сергій Шкода


Один з лотів, який придбав на аукціоні депутат Андрій Покровський, - красива картина.

«Допомога неповноспроможним і соціально незахищеним, дуже важлива і не лише матеріальна, але й моральна. На сьогодні благодійна діяльність в нашому суспільстві розвинена слабо, необхідність її розвитку в державі і суспільстві ще недостатньо усвідомлена. Саме тому я повністю підтримую подібні заходи і свого колегу Петра Нестерука як організатора, оскільки сам неодноразово організовував подібні заходи», - розповів він.

Сергій Шкода, Микола Яручик, Андрій Покровський, Петро Нестерук
Сергій Шкода, Микола Яручик, Андрій Покровський, Петро Нестерук


Депутат міськради Микола Яручик каже, що відвідує благодійні заходи регулярно, бо займається благодійністю кільканадцять років.

«Це хороша ініціатива, бо виручені кошти підуть на допомогу людям з особливими потребами. Потрібно чим більше таких заходів проводити. Автори робіт, які продавали на аукціоні, - дуже творчі люди. Їхній талант відображали роботи», - зауважив він.

Крім того обранець громади запросив охочих приєднатися до акції, яку він традиційно організовує до Дня святого Миколая в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Усі виручені від аукціону кошти спрямують на відкриття художньої студії, де могли б творити люди з обмеженими можливостями.

На завершення організатори подякували усім за чудово проведений вечір, який минув у теплій, майже родинній атмосфері.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Майстерки, фотозони, аукціон: у Луцьку влаштували свято для особливих дітей
05 грудень, 2016, 08:00
Путін розхвалив Трампа
05 грудень, 2016, 04:46