У Луцьку «Jazz Bez» збиратиме гроші для дітей загиблих воїнів

У Луцьку «Jazz Bez» збиратиме гроші для дітей загиблих воїнів
Музиканти з десяти країн потішать лучан виступами у рамках міжнародного джаз-фестивалю «Jazz Bez». Окрім культурної, дійство матиме благодійну складову – збиратимуть кошти на проведення фестивалю для дітей загиблих на Сході бійців-волинян.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо XVІ міжнародного джазового фестивалю «Jazz Bez» 5 грудня у Луцьку, – пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, якого називають «хрещеним батьком» фестивалю, розповів, що вже встиг побачити виступи тих колективів, які виступатимуть у Луцьку, в інших містах України. Так, фестиваль паралельно відбувається у понад десяти містах Польщі та України.

Відвідавши концерти у Тернополі, Рівному та Львові, він розповів про свої враження від гуртів, які зіграють на луцькій сцені. Так, молодий колектив «Skicki-Skiuk» з Польщі отримав гран-прі на престижному фестивалі «Джаз над Одрою». У складі проекту «Sisters in Jazz» грають лише дівчата – їхнім виступом у Львові Кшиштоф Савіцкі залишився задоволеним. Також у Луцьку зіграє Тарас Баковський з «Budniak/Bakovsky INTERMEDIUM QUINTET» – під час попередніх виступів у рамках фестивалю колектив включив до концерту декілька українських народних пісень у джазовій обробці.

Як розповів голова правління ГО «Принцип» Віктор Грисюк, організатори фестивалю щороку співпрацюють з волонтерськими організаціями і на кожному фестивалі впродовж останніх років збирали допомогу. З його слів, Луцьк вдев’яте долучається до проведення фестивалю. Перший колектив, що вийде на луцьку сцену, «Skicki-Skiuk», вже здобув успіх у Рівному, тож лучан закликають не гаяти з придбанням квитків, адже рівняни зробили анонс фестивалю у себе та готові відвідати виступ у Луцьку.

Оригінальним гуртом він назвав «REDNAXELA», що об’єднує музикантів США, Канади, Німеччини та Бельгії. Загалом у Луцьку джазуватимуть музиканти з понад 10 країн, у тому числі, вперше з Японії. Останній день фестивалю відкриватиме команда «Pol Belardi Quartet» з Люксембургу.

Ціну квитків, які, до слова, можна придбати лише онлайн, називають символічною, адже вона становить 50 гривень та зовсім не відповідає високому професійному рівню музикантів, які виступатимуть у рамках фестивалю, що відбудеться 9-11 грудня у Театрі ляльок. Частину квитків організатори передали волонтерам для учасників АТО.

«Не кажіть музикантам, що квиток на їхній концерт коштує лише півтора долари», – пожартував Віктор Грисюк.

Під час фестивалю відбуватиметься акція «Подаруй Різдво» – влаштують благодійну фотозону та ярмарок-виставку робіт дітей-вихованців Липлянської школи-інтернату. Кошти збиратимуть на організацію фестивалю для дітей загиблих в АТО воїнів-волинян. Оскільки ціна квитка є символічною, зекономлені кошти закликають залучати на цю добру справу. Оскільки поціновувачів джазу вважають великодушними людьми, волонтери впевнені, що гості фестивалю активно долучаться до цієї акції. Таким чином, концерти нестимуть як культурну, так і суспільно-благодійну складову.

Нагадаємо, що організаторами фестивалю у Луцьку є Генеральне Консульство Республіки Польща в місті Луцьку, Луцький джазовий клуб, Громадська організація «Принцип» та Мистецьке об’єднання «Дзига». Вхід на фестиваль – 50 гривень. Квитки можна придбати через інтернет за посиланням або за телефоном (067) 324-05-95.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку «Jazz Bez» збиратиме гроші для дітей загиблих воїнів
05 грудень, 2016, 13:58