Герман написала відкритого листа Томенку

Герман написала відкритого листа Томенку
Ганна Герман написала відкритого листа Миколі Томенку у відповідь на його звернення до Генпрокурора про вимогу перевірки використання коштів при реставрації музею Тараса Шевченка в Каневі.

Лист є в розпорядженні УНН.

«Шановний Миколо Володимировичу.

Ви були таким люб’язним, що в перші дні нового 2012 року згадали про музей Тараса Шевченка у Каневі. Пригадую, минулими роками в новорічні дні Ви більше ковзанами переймалися. Це було так цікаво - дивитися, коли Ви як гуманітарний віце-прем’єр і Ваші колеги по уряду взяли і вийшли на ковзанку. Я тоді не чула від Вас тривоги з приводу музею Шевченка, який тоді вже був зруйнований. І так він зруйнованим простояв всі роки Вашого гуманітарного віце-прем’єрства і всі роки віце-прем’єрства Вашого наступника В’ячеслава Кириленка.

Музей стояв з позриваними підлогами, з чорними стінами, повибиваними вікнами. І навколо – непрохідне болото. Так тривало протягом усього часу правління найбільш патріотичної української влади. Гроші, щоправда, виділялися. Всього, дозволю собі нагадати вам, пане Томенко, з 2005 по 2009 роки на реставрацію цього музею держава виділила 64 мільйони 151 тисячу гривень. Де ті кошти? Куди вони поділися? Чи не хочете Ви про це запитати Генерального прокурора? Адже гроші списувалися, а музей стояв зруйнований. І лише після доручення Президента Януковича музей був відреставрований і відкритий для відвідувачів. Ось яка правда, шановний колего.

Тепер далі, раз уже пішла у нас така новорічна розмова. Варто Вам звернутися до прокурора і стосовно коштів, які виділялися на будівництво меморіалу жертвам Голодоморів у Києві. Витрачено близько 130 мільйонів гривень. Але зала пам’яті в складі меморіалу постійно затоплюється. Сама Свіча пам’яті нахиляється. Проблеми пов’язані з неякісним виконанням робіт при будівництві Меморіалу. При цьому факт про те, що там мало місце завищення вартості будівельних робіт, ні для кого не є секретом. Ось про що треба писати прокурору. Чи Ви вважаєте, що така постановка питання – це вже політичне переслідування?

Можна було б додати дещо про інші голосні проекти минулої влади, на які збиралися величезні кошти спонсорів і доля яких досі невідома, але якщо Ви пане Томенко, так сором’язливо з цього приводу мовчите, то і я поки що омину цю делікатну тему.

Словом, шановний Миколо Володимировичу, я справді поважаю Вас, як фахівця в гуманітарній сфері. І розділяю Ваше прагнення більшого контролю за витрачанням коштів на спорудження і реставрацію пам’ятників. Але якщо будете наступний раз писати прокурору, не забудьте і про ті факти, які я Вам тут нагадала», - йдеться в відкритому листі Ганни Герман до Миколи Томенка.

Нагадаємо, віце-спікер Микола Томенко у зверненні до Генеральної прокуратури попросив Віктора Пшонку перевірити ефективність використання бюджетних коштів при реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі в період 2010-2011 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Когда эта БЫВШАЯ ГАЛИЧАНКА успокоится и не будет мелькать перед глазами людей.Как она может спокойно находиться в БАНДЕ,где открыто говорят,что Украину нужно разделить и, кому-нибудь отдать Галичину,ну и,очевидно,всю Зап.Украину,
чтобы осталась Украина в довоенных кордонах?Об этом говорили
среди иностранных дипломатов,а такие,как Ганна Стецив (она же Герман),глупо улыбалась,молчала,а значит,проглотила наживку и полностью одобряет такую политику своего босса.Так
что,лучше бы молчала,а то Пахан - РАССЕРДИТСЯ!!!
Відповісти
Останні новини
Герман написала відкритого листа Томенку
03 січень, 2012, 14:09