Рада «привітала» місцеве самоврядування з святом, - Малиновський

Рада «привітала» місцеве самоврядування з святом, - Малиновський
Експерт проекту «Децентралізаційний марафон» Валентин Малиновський розкритикував те, що Верховна Рада не проголосувала важливі в частині децентралізації закони.

Про це він 6 грудня написав у Facebook.

Публікуємо допис фахівця без змін і правок:


Завтра Україна відзначатиме День місцевого самоврядування. А сьогодні, напередодні свята, Верховна Рада зробила оригінальне "привітання":

1)Не був проголосований проект ЗУ №4676, що спрощував утворення ОТГ, які формували громади різних районів. Цього закону чекають 28 ОТГ. Зокрема, на Волині Оваднівська ОТГ чекає призначення перших виборів вже півтора року.

2) Був знятий з розгляду проект ЗУ №4772, що спрощує процедуру доєднання громад до вже створених ОТГ. Його очікують сотні тисяч жителів сіл, селищ, міст.

3) Багатостраждальний проект ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування" взагалі був знятий з розгляду в парламенті. У результаті й надалі служба в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади регулюватимуться концептуально різними підходами.

"Не буду називати, хто як голосував чи саботував найважливішу з реформ в Україні. Ви їх й так знаєте. Жаль лише, що до місцевих проблем додаються ці політичні "розборки", у результаті яких страждають люди..."

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рада «привітала» місцеве самоврядування з святом, - Малиновський
07 грудень, 2016, 08:01