На Волині для боротьби зі сказом залучили авіацію

На Волині для боротьби зі сказом залучили авіацію
Волинські ветеринари масштабно борються зі сказом. Там авіацією розкидають лісами вакцину.

Крім того, за кілька днів планується засіяти їх приманками для звірів із ліками, - передає 5 канал.

Місцеві мешканці кажуть, що лисиці на подвір’ях селян - не рідкість. У людей вже навіть є відпрацьовані методи із відлякування непрошених гостей, бо найбільше бояться не самих лисиць, а сказу, носіями якого найчастіше і є ці дикі тварини.

Побоювання селян підтверджують і ветеринари. Вони стверджують, що цьогоріч почастішали випадки сказу серед диких тварин на Волині. В області вже нарахували 60 осередків, де був зафіксований вірус.

«Небезпека в тому, що вірус сказу постійно циркулює в дикій фауні, і червона лисиця завжди була основним джерелом перенесення цієї інфекції. Вона проникає в населені пункти, заходить прямо на подвір'я власників тварин і так само вона нападає на котів, собак», - каже керівник відділу Держпродспоживслужби у Волинській області Сергій Войтюк.

Головний метод запобігання поширенню сказу – вакцинація, однак проводять його не ін'єкційно. Сироватку розміщують у брикетах, які далі скидають на землю з літаків.

«Тварина знаходить її в дикому середовищі, прокушує, тому що принада - вона приваблива, і тим самим руйнує блістер з діючою речовиною. Діюча речовина розповсюджується в ротовій порожнині і всмоктується в організм через слизові оболонки - це рівноцінно, що зробити ін'єкцію», - каже керівник підприємства-виробника вакцини Ярослав Шарай.

Наразі до спецоперації залучили чотири літаки АН-2. Оброблення територій Волинської області забере кілька днів, потім такі ж роботи проведуть у сусідніх областях.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині для боротьби зі сказом залучили авіацію
08 грудень, 2016, 15:03