«Інвестиційній» комісії на Волині хочуть розширити напрямки роботи

«Інвестиційній» комісії на Волині хочуть розширити напрямки роботи
До пріоритетних напрямків роботи комісії з питань відбору інвестиційних проектів, яка відбиратиме такі для реалізації на Волині, хочуть додати проекти зі створення робочих місць та екологічні.

Про цей йшлося 8 грудня під час установчого засідання комісії.

Серед пріоритетних напрямків роботи вже були визначені розвиток дорожнього господарства, оптимізація та раціональне використання мережі навчальних закладів, розвиток інфраструктури, впровадження енергоефективних заходів, зменшення обсягів незавершеного «соціального» будівництва» та проведення невідкладних капітальних робіт.

Депутат обласної ради від «Самопомочі» Михайло Імберовський зауважив, що має пропозиції щодо розширення пріоритетних напрямків. Він розповів, що під час однієї з нарад регіональної комісії з відбору об’єктів від фонду регіонального розвитку обговорювали важливість підтримки проектів, які у майбутньому приноситимуть дохід. Тож, мовляв, треба внести до пріоритетних напрямків і підтримку об’єктів, які створюють робочі місця та приносять додаткові доходи до бюджету.

«Ми маємо включати такі проекти, які дозволяють створювати робочі місця», – зауважив Імберовський. До прикладу, він навів можливість підтримки створення кооперативів у селах чи підтримку підприємців в отриманні «дешевих» кредитів. Тож, доцільним, на думку депутата, є вкладання грошей у проекти, які у свою чергу принесуть кошти до бюджету.

Колеги підтримали таку пропозицію. «Думка дуже слушна. Є люди, які в селі бажають створити кооператив по виробництву молока. Їм треба дати старт і капітал», – зауважив депутат Анатолій Грицюк.

Оксана Гузь додала, що ситуацію треба вивчати, адже громада не завжди знає шляхи збуту тієї ж продукції, проте такий напрямок дійсно потребує підтримки. Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА Юрій Кресак зауважив, що Волинська область давно посідає останні місця серед рейтингів зарплат, зайнятості та людського капіталу. Тому він запропонував сформулювати новий пріоритетний напрямок як «регіональний розвиток, спрямований на створення робочих місць».

Згодом члени комісії запропонували до пріоритетів додати ще й екологічні та енегрозберігаючі заходи, аби забезпечити розширення вже передбаченого енергоефективного пункту. Тож, питання щодо внесення змін та доповнень до Положення про діяльність комісії, аби розширити пріоритетні напрями роботи, розглянуть на наступній сесії обласної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Інвестиційній» комісії на Волині хочуть розширити напрямки роботи
09 грудень, 2016, 11:33