Стало відомо, як готелі Луцька сплачуть туристичний збір до бюджету міста

Стало відомо, як готелі Луцька сплачуть туристичний збір до бюджету міста
Не всі луцькі готелі та хостели сплачують туристичний збір до бюджету Луцька.

Луцька ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області надала інформацію про тих, хто сплачував туристичний збір у 2015 та за 9 місяців 2016 року, - пише Конкурент.

Туристичний збір є місцевим збором, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Тому ще у 2011 році Луцька міська рада ухвалила рішення про туристичний збір.

Відповідно до нього, визначили, що платниками збору є туристи. Однак з осіб, які прибули у відрядження, цей збір в розмірі 1 % від проживання за добу готелі не беруть.

Справляння туристичного збору у Луцьку можуть здійснювати готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади.

ХТО І СКІЛЬКИ

Із інформації, яку надала податкова, перше місце рейтингу готелів, які вже встигли у 2016 році сплатити найбільше, можна сміливо віддати "Україні". Таким чином вимальовується картина зі сплати туристичного збору до бюджету міста:

1. Готель "Україна" (ТзОВ "ЖК "Шевченка" ПрАТ "Готель Україна" та ТзОВ "Готель Україна Сервіс") – 42 798 гривень.

2. Готель "Світязь" – 18 260 гривень.

3. Готель "Срібні лелеки" – 16 415 гривень.

4. Готель "Профспілковий" – 10 418 гривень.

5. ДП ЛЗ "Мотор" – 5 238 гривень.

6. Готель "Паганіні" (Ресторанно-готельний комплекс "Мелодія") – 1 900 гривень.

7. Готель "Золоте яблуко" – 1 430 гривень.

8. Волинська облспоживспілка – 1 310 гривень.

9. Готель "Околиця" – 373 гривні.

10. ПП. "Даніела-Тур" – 10 гривень.

11. Готелі "Залєсскі" та "Патіо Ді Фіорі" – 0 гривень.


Найбільше туристичного збору заплатив готель "Світязь. Цьогоріч він встиг сплатити туристичного збору в сумі 18 260 гривень, а у 2015-му – 19 236 гривень.
Готель  «Світязь»
Готель «Світязь»

Трохи менше, а саме 16 846 гривень, за 9 місяців 2016 року сплатили ТзОВ "Готель Україна Сервіс". Щоправда, за 2015 рік ними було сплачено туристичного збору 0 гривень.

Цікаво, що ТзОВ "Готель Україна Сервіс" зареєстроване за такою ж адресою, як і ПрАТ "Готель Україна" – Словацького, 2, який, своєю чергою, показав у податковій сплату туристичного збору у 2016 році 11 088 гривень, а у 2015 році – 7 131 гривеню. Серед засновників "Готелю Україна Сервіс" вказані дві жінки – Гончарук Наталія Миколаївна та Гур'єва Надія Віталіївна.
Готель «Україна»
Готель «Україна»


У ПрАТ "Готель Україна" кінцевим бенефеціарним власником вказано Рум'янцева Володимира Івановича, а, за даними "Сміда", серед власників ПрАТ " Готель Україна", який володіє 86 % акцій, зазначено ТзОВ "Альф Капітал", де засновниками вказано вже згаданого Рум'янцева Володимира Івановича та Алфьорова Максима В'ячеславовича, сина відомого волинського бізнесмена В'ячеслава Алфьорова.

Що ж до Гончарук Наталії Миколаївни та Гур'євої Надії Віталіївни, то вони вказані також і засновниками ТзОВ "ЖК Шевченка", зареєстрованого за адресою Карбишева, 1, яке теж платить туристичний збір. Відтак, у 2016 році вони сплатили 14 863 гривні, а у 2015 році 39 144 гривень.

Готельно-ресторанний комплекс "Срібні лелеки", де гендиректором є Павло Ярмолюк, за 2016 рік встиг сплатити туристичного збору на суму 16 415 гривень, а у 2015 році трохи менше – 13 344 гривні.
готель  «Срібні Лелеки»
готель «Срібні Лелеки»


Готель "Профспілковий", що знаходиться на проспекті Відродження, за 9 місяців 2016 року сплатив до міської казни туристичного збору на суму 10 418 гривень, а за 2015 рік їм вдалося отримати від мешканців їхнього готелю 13 490 тисяч гривень.
готель «Профспілковий»
готель «Профспілковий»


5 238 гривень у 2016 році та 4 845 гривень у 2015 році сплатив туристичного збору готель від ДП "ЛРЗ "Мотор".

За даними податкової інспекції, підприємець Стахова Т.Л. сплатила у 2016 році туристичного збору 1 900 гривень, а у 2015 році – 2 275 гривень. На інтернет-порталі trud.gov.ua, який створений для роботодавців та тих, хто шукає роботу, вказано, що підприємець Стахова Тетяна Леонідівна працює в готельно-ресторанному комплексі "Мелодія".
Фото одного з номерів готелю «Паганіні» із сайту melodija.com.ua
Фото одного з номерів готелю «Паганіні» із сайту melodija.com.ua

Готель "Золоте яблуко", який знаходиться на вулиці Володимирській, цьогоріч сплатив 1 430 гривень, а в 2015 трохи більше – 1 937 гривень.
Ресторанно-готельний комплекс «Золоте яблуко»
Ресторанно-готельний комплекс «Золоте яблуко»


Волинська облспоживспілка сплатила 1 310 гривень.

Керівник готелю "Околиця" Іван Дерко сплатив до міського бюджету туристичного збору 375 гривень, а у 2015-му – 256 гривень.

Готель «Околиця»
Готель «Околиця»

Трохи менше за інших, а саме 10 гривень, за 9 місяців 2016 року сплатило туристичного збору ПП "Даніела-Тур", яке, до речі, зареєстроване за такою ж адресою, як і ресторанно-готельний комплекс "Мелодія". У 2015 році "Даніелла-Тур" сплатила в міську казну туристичного збору 0 гривень.

Жодної копійки туристичного збору не сплатили в цьому році два готелі: " Залєсскі" та "Патіо Ді фіорі". Як відомо, готель "Заєсскі" тривалий час не працює й, відповідно, не приймає туристів. Хоча в минулому році цей готель сплатив туристичного збору на суму 12 773 гривень.
Нині недіючий готель «Залєсскі»
Нині недіючий готель «Залєсскі»


Готель "Патіо Ді Фіорі" в минулому році заплатив 221 гривню туристичного збору.
На другому поверсі - готель «Патіо Ді Фіорі»
На другому поверсі - готель «Патіо Ді Фіорі»


ЧОМУ ВАРТО ПЛАТИТИ ТУРИСТИЧНИЙ ЗБІР?

Втім, ввівши у пошуковику слова "готелі Луцьк", окрім вище перелічених, можна знайти ще чимало, які не платили туристичного збору ані в 2015, ані в цьому році. Серед них і мотель "Зустріч" на Ковельській, і "Пауер хауз" на Зв'язківців, 1, готель "Кедем" на Теремнівській, бюджетний готель "Алекс" на Малоомелянівській, 16, "Корнер Хаус" на Огієнка, 15 та інші.
готель «Корнер хауз»
готель «Корнер хауз»
Готель «Кедем»
Готель «Кедем»
Мотель  «Зустріч»
Мотель «Зустріч»



До того ж в місті є й хостели, в які, звісно ж, приїжджають туристи: "Софа", "Друзі", хостел від Волинського технікуму.
Хостел  «Софа»
Хостел «Софа»
Хостел «Друзі»
Хостел «Друзі»


Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда каже, що спільно з податковою напрацьовуватимуть якийсь механізм, щоб спонукати сплачувати туристичний збір усіх, хто це повинен робити. Втім, чиновниця сумнівається, що й ті готелі, які сплачують, роблять це в повному обсязі.
Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда
Начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда


"Ми зараз готуємо листи на кожен готель. З поясненням для чого і чому треба платити туристичний збір. Крім того, з нового року будемо проводити серію навчань і семінарів для готельєрів та рестораторів і проводити кампанію "Князівська гостинність", яка спрямована на підвищення якості надання послуг готелями та ресторанами", – зазначила начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда.

Вона додала, що у питанні сплати туристичного збору багато чого залежить від чесності та порядності адміністраторів того чи іншого готелю. Адже коли людина приїздить просто у відрядження, то їй адміністратор повинен видати квитанцію без туристичного збору, туристам, відповідно, – навпаки.

***

Наразі ж міська рада повинна зробити чималу роботу серед готельєрів і довести їм просту істину, що сплата туристичного збору – це їхній внесок у розвиток міста, інфраструктури та туризму. Адже коли місто буде розвиватись у туристичному плані, то і туристів, які оселяються в готелях і з яких ті й мають свої доходи, теж не буде бракувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановна редакція! Не пишіть будь ласка "туфту", якщо не володієте достовірною інформацією, бо туристичний збір якраз мотель"Зустріч" на Ковельській почав сплачувати одним із перших.
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, як готелі Луцька сплачуть туристичний збір до бюджету міста
09 грудень, 2016, 15:00