Виклик працівників «Аверсу» в міліцію: тиск на ЗМІ чи передвиборче спекулювання?

Виклик працівників «Аверсу»  в міліцію: тиск на ЗМІ чи передвиборче спекулювання?
Редактор луцького телеканалу «Аверс» Наталя Московка заявила, що на неї тисне кандидат в нардепи Олена Голєва – так працівник «Аверсу» розцінила те, що її викликали у якості свідка по кримінальній справі, порушеній за фактом погрому в офісі Голєвої.

Про те, що на неї тиснуть, Московка заявила у п’ятницю, 12 жовтня, коли вийшла приміщення обласного управління МВС – біля приміщення її вже чекали окремі журналісти.

Кандидат використовує міліцію, - Московка

Головний редактор ТРК «Аверс» заявила про те, що на неї здійснюється тиск з боку кандидатки в народні депутати по виборчому округу № 22 Олени Голєвої.

Московка розповіла, що її та редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали у якості свідків в рамках розслідування кримінальної справи. Деталі допиту Московка не повідомила, мовляв таємниця слідства. Проте запевнила, що питання стосувалися її професійної діяльності.

Московка заявила, що вважає такий виклик у міліцію тиском, який чинить на неї кандидат у народні депутати по луцькому мажоритарному окрузі Олена Голєва. Мовляв, кандидатка разом зі своїм чоловіком через правоохоронні органи тисне на журналістку та її ЗМІ й «особисто контролює хід цього розслідування».

«Ми маємо факти втручання у роботу ЗМІ і факти тиску на журналістів. З цим стикнулись безумовно ми саме тому, що зараз є вибори. І от саме у виборчій цій гонці є кандидати і всі ми знаємо, що це за кандидати. Йдеться саме конкретно про Олену Голєву… І от саме подружжя Голєвих намагається сьогодні використати правоохоронні структури, для того аби натиснути на журналістську братію» , - заявила Наталія Московка.

Як поєднуються «Аверс» і погром?

Олена Голєва заявила, що не знає, чому Московку і Лева запросили у міліцію.

Хоча додала, що сама вона теж того дня була в міліції в якості свідка: її викликали в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної у зв’язку із погромом в її офісі.

Нагадаємо, 13 вересня до офісу Олени Голєвої, що знаходиться у приміщенні швейної фабрики на вулиці Бойка у Луцьку, увірвався десяток людей і влаштував погром. Один чоловік розбив ноутбук, люди поперекидали меблі, канцелярське приладдя тощо. Ламали двері у кабінет Голєвої, кричали «Де наші гроші???». Кандидатка викликала міліцію, та порушила кримінальну справу. Голєва назвала це провокацією, пов’язаною з виборами.

У міліції підтвердили: Московку і Лева викликали до управління МВС у зв’язку з розслідуванням саме справи про погром в офісі Голєвої. А тому, зауважують правоохоронці, немає підстав говорити про те, що вони тиснуть на працівників корпорації «Аверс»

Як пише Телекритика, сектор зв'язків з громадськістю управління МВС України у Волинській області надіслав на адресу «Телекритики» лист, де пояснив причину виклику Московки і Лева.

«Шеф-редактор газети "Аверс-прес" Андрій Лев був запрошений у слідче управління УМВС України у Волинській області і допитаний у якості свідка по кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої. Шеф-редактор телеканалу "Аверс" Наталія Московка теж була запрошена у якості свідка для дачі показів. Слід наголосити, що сам Олег Величко також був допитаний у цій справі», - повідомила волинська міліція.

Стосовно виклику вказаних осіб не повісткою, а телефоном, то в УМВС у Волинській області відзначають, що це передбачено ст. 166 КПК України.

«Оскільки у даній справі триває досудове розслідування, деталей, зважаючи на таємницю слідства, розголошувати не можемо», - зауважує сектор зв'язків з громадськістю.

* * *

Андрій Лев, який віднедавна працює редактором газети «Аверс-прес», за інформацією інтернет-видання «Волинскі новини», був ініціатором акції протесту проти голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, яка відбулася 29 серпня під стінами ОДА. На той час Клімчук був кандидатом у народні депутати.

За інформацією луцького журналіста Андрія Лучика, яку він оприлюднив у мережі Facebook, ТРК «Аверс» де-факто перейшов у власність нардепа Ігоря Палиці, який наразі є кандидатом у народні депутати по луцькому мажоритарному окрузі. «Палиця де-факто купив Аверс, хоча юридично угода ще не оформлена», - написав Лучик 30 серпня.

Нагадаємо, кандидат в народні депутати Олена Голєва судилася з телеканалом «Аверс» через те, що його керівництво, не дивлячись на підписану угоду, відмовляється ставити в ефір ролики з передвиборною агітацією Олени Голєвої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Московка под Стуканом суетилась, теперь под Падлицей.
Відповісти
Вже поставила міліція крапки на "і". Голєва сама влаштувала кіно у своєму офісі, аби з себе потерпілу вдавати. А журналістів вирішила під шумок полякати, щоб не розказували її діянь.
Відповісти
Хм, скільки, цікаво, міліціянтам доблесним заплатили за такі висновки?
Відповісти
Останні новини
Виклик працівників «Аверсу» в міліцію: тиск на ЗМІ чи передвиборче спекулювання?
14 жовтень, 2012, 09:50