Ні вашим, ні нашим: суд погодив заставу для винуватця аварії на Дубнівській

Ні вашим, ні нашим: суд погодив заставу для винуватця аварії на Дубнівській
Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський виніс ухвалу щодо Володимира Мігаса, який 8 грудня на вулиці Дубнівській на пішохідному переході збив неповнолітнього.

Судове засідання відбулося 10 грудня.

Ще 8 та 9 грудня винуватцю ДТП було оголошено про підозру за частиною 1 статті 135 та частиною 2 статті 268 Кримінального кодексу України. Слідчий подав до суду клопотання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу. Як слідчий, так і прокурор просили взяти Володимира Мігаса під варту на 60 діб.

Прокурор нагадав, що підозрюваний скоїв тяжкий злочин. Окрім того, ще й перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Мігас навіть не зупинився, аби надати допомогу постраждалому, якого залишив у безпорадному стані. Після цього Mercedes під керуванням підозрюваного зіткнувся ще з двома автомобілями.

Водночас прокурор повідомив, що Володимир Мігас уже неодноразово притягувався до відповідальності через керування у нетверезому стані та створення аварійної ситуації на дорозі.

Також існують ризики того, що підозрюваний зможе покинути територію України, позаяк у нього є одразу два закордонні паспорти з відкритими візами до США та країн шенгенської зони.

В свою чергу, адвокат Віктор Жемеля просив відпустити його підзахисного під заставу. Мовляв паспорти він здав, а його підприємство без нього просто припинить свою роботу. Це він пояснив тим, що лише Володимир Мігас має право підписувати будь-які документи на своєму підприємстві. Втім, присутні в залі судового засідання активісти зауважили, що Мігас може видати доручення, яким передати право підпису комусь зі своїх підлеглих.

На таке клопотання адвоката прокурор зауважив, що у разі задоволення його судом варто вийти за межі визначені кодексом та призначити суму застави набагато більшу, ніж максимальна.

Зрештою, після кількагодинного засідання суддя Ігор Ясельський ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але лише до тих пір, поки він не внесе 275,6 тисячі гривень застави.

Зауважимо, що під час судового слухання прокурор повідомив, що у постраждалого виявили ще одну важку травму – забій підшлункової залози.

«Йому доведеться пережити ще не одну операцію», - зауважив прокурор.

А громадські активісти, присутні на судовому засіданні, оголошену ухвалу назвали «суддівським шпагатом»: мовляв, ні вашим, ні нашим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От і на волі ((((((((((((((((

Дуже шкода хлопця ...
Відповісти
ГОСПОДИ НЕВЖЕ ТИ НЕ ЗАСТУПИШСЯ ЗА ЦЬОГО ХЛОПЧИНУ?Та йому 2 мільйони застави сила потягнути.А тепер побачите як будуть мінятися покази свідків і експертиз.
Відповісти
Оце правосуддя. Цього суддю треба посадити разом з мігасом
Відповісти
Не будьте дибілами, заставу по закону передбачає процесуальний кодекс, а не суд. Почитайте книжку, Вам нема різниці, що, кого і на кого гадити аби ситали.
Відповісти
Хіба ж то для нього застава - 10 тис дол? Для нього це так собі дрібнички. Відмажеться вже по любе і так ясно.
Відповісти
спершу він перепише на родичів усе майно а далі втече за кордон та й усе... суддя підмахнув.
Відповісти
Відпустили за копійки! Молодці. А я казав давайте тягла не відходячи від каси. Сцикуни довбані.
Відповісти
Хай пацану бабосом поможе!!!!
Відповісти
Це пі..дець. Якщо він в понеділок знов з тою шалавою буде людей давити. Що тоді!!!??? Валити того суддю разом з ним бульдозем, щоб місця живого не було.
Активісти та жирналісти, висвітлюйте всі деталі справи!
Відповісти
Активісти тільки те і роблять, що байдики б'ють. Ви шановні влаштуйтесь на роботу. А ч.2 ст.286 це злочин з необережності і суддя правильно зробив. Читайте Закон, а то ходите не підготовлені.
Відповісти
Ви чьо знущаєтесь чи що!! ЯК ТАК!!! Йому ж втікти немає що!!! яка застава
Відповісти
вот 60 діб і хай сидить біля того хлопця в лікарні. Подивиться на нього, в очі батькам + чеки оплатить
Відповісти
Давайте всіх вбивць випустимо під заставу таку мізерну. А ще якщо вони крутеликі, то взагалі можна суд не вести..
Відповісти
А чому активісти 1+1 чи інший канал не викликали щоб вся Україна знала, як за 10тис доларів можна легко все зробити!!! Для нього це не гроші!!! А простих людей відразу на 5 років за таке садять!!! Ганьба!!!
Відповісти
а як називають таких ...? можливо Леді? і чому він з дружиною Олею вранці не їздить?
Відповісти
Не забудьте ще права віддати, бо завтра він на новому мерсі буде розсікати, абез прав якось не тойво, більшу заставу доведеться вносити
Відповісти
Класична арифметика "Українського Правосуддя" …!!! Судді 100 000 $, прокурору 50 000 $, адвокату 25 000 $, свідкам на виплату 50 000 $ і на свободу з чистою совістю лише за 10 000 $ …!!! Можливо варто вже повикидати усі ці, нікому не потрібні, суддівсько-прокурорські "гігієнічно-правосудні прокладки" …?
Відповісти
Не сподівався іншого рішення судді,який 2 місяці тому уже чинив*правосуддя* над цим персонажем п*яних поїздок,який сам ігнорує ПДР-*без страховки по лівій смузі*.Він оцінив людське життя в десять чи трохи більше тисяч доларів.Питання :A)- до*реформованої* прокуратури-вона погоджується з рішенням суду ,тобто реально із звільненням від відповідальності вбивці,чи буде апеляція?Б)-до депутата ВР-юриста пана Лапіна-чи не варто йому прийняти в цьому участь?В)Найголовніше до нас-Українців-СКІЛЬКИ даватимемо *бидлу рулити*?Може досить?
Відповісти
А обвафлені штани долучили до вещдоків ?..
Відповісти
Останні новини
Ні вашим, ні нашим: суд погодив заставу для винуватця аварії на Дубнівській
10 грудень, 2016, 15:36