В «Опорі» повідомили про нові порушення на Волині

В «Опорі» повідомили про нові порушення на Волині
Станом на 19:00 11 грудня у Волинській області ДВК відмовляється реєструвати спостерігача, зафіксовано масові випадки появи виборців на дільницях без паспортів, а також на одній із дільниць виявлено бюлетень, у якому кандидати розташовані не у алфавітному порядку.

Про це повідомили у громадянській мережі "Опора".

18:00. Спостерігачі зафіксували численні випадки появи виборців на виборчих дільницях без документів (паспортів).

Зокрема, на дільниці№ 070696, що знаходиться у с. Лишнівкана Маневиччині, зафіксовано два випадки появи виборців без паспортів. Виборча комісія належним чином відреагувала на відповідні факти. Бюлетені виборцям не видавали.

Крім того, на виборчій дільниці № 070670, що знаходиться у с. Галузія (Прилісненська громада), поява виборців без паспортів набула масового характеру. Члени дільничної виборчої комісії були готові видавати таким виборцям бюлетені. Втім, після зауваження спостерігача ОПОРИ порушення було попереджено.

Відповідно до ч. 7 ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори»при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у частині другій статті 3 цього Закону, наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці та наявності у нього права голосу на відповідних місцевих виборах.

18:20. У с. Прилісне Маневицького району Волинської області (Прилісненська громада) на виборчій дільниці № 070703 спостерігачі від кандидатів виявили порушення у частині розташування кандидатів у виборчих бюлетенях не у алфавітному порядку, про що повідомили голові ДВК. Спостерігачі ОПОРИперевірили факт і взяли коментар щодо цієї ситуації у голови дільничної виборчої комісії.

За словами голови ДВК Тамари Каращук, помилка трапилась на етапі друку бюлетенів. У затвердженому на засіданні комісії зразку бюлетеня кандидати розташовані у алфавітному випадку. Скарг щодо виявленого факту жоден з кандидатів не подавав.

Відповідно до ч. 7 ст. 74 Закону України «Про місцеві вибори»у виборчому бюлетені для голосування в єдиному одномандатному, одномандатному виборчому окрузі зазначаються порядкові номери, під якими в алфавітному порядку включені до бюлетеня зареєстровані у цьому виборчому окрузі кандидати (у депутати, на посаду сільського, селищного, міського голови, старости).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В «Опорі» повідомили про нові порушення на Волині
11 грудень, 2016, 21:34