З підвищенням мінімалки зростуть податки

З підвищенням мінімалки  зростуть податки
Розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року в Україні зросте вдвічі – від 1,6 тисячі гривень до 3,2 тисячі гривень. Через це зростуть і соцстандарти, штрафи та податки, які прив'язані до мінімалки.

Звісно, законодавчі зміни вплинуть на життя українських приватних підприємців в наступному році, - пише ЛІГА.net.

Це означає, що база оподаткування автоматично зросте. Хоча самі податкові ставки не зміняться. Якщо враховувати те, що бюджетом збираються встановити рівень мінімальної заробітної плати в розмірі 3 200 грн, то сума Єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду буде дорівнює 22% від мінімалки - 704 грн на місяць, незалежно від отримання прибутку. Виходить, що для більшості підприємців розмір цього збору збільшиться майже в два рази.

Разом з тим зростуть і деякі штрафи за порушення трудового законодавства.

Наприклад, з 1 грудня вже діє штраф у 30 мінімальних зарплат за кожного працівника через допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору або оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи за повний робочий час.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це підприємці мають викручуватись, а всяке чиновницьке кодло статки примножувати?
Пора визнати, що бізнес тягне на собі державу і армію дармоїдів.
Яка пенсія світить підприємцю в кінці своєї трудової діяльності? А мінімальна, хоча він працює і платить, а яка пенсія чиновнику? Максимальна, ще як на декларації глянути, накрасти на три життя вперед встигають.
Відповісти
Підприємець платить податки,тим часом коли цигани отримують соцдопомоги,при виході на пенсію ,пенсії що в циганки шарлатанки,що в підприємця,одинакові,один вихід закривати підприємця і робити не легально
Відповісти
На деяких підприємствах вже оголосили про скорочення, кажуть краще оному платити півтори зарплати, ні ж по зарплаті двом - робітнику добре, грошей більше, власнику добре - податків меньше, а от безробітному гайки...
Відповісти