ПриватБанк став «Банком року 2016» у рейтингу найкращих світових банків*

ПриватБанк став «Банком року 2016» у рейтингу найкращих світових банків*
​Український ПриватБанк за підсумками 2016 року увійшов до рейтингу найкращих світових банків The Banker's Bank of the Year Awards 2016 і був визнаний банком року в Україні.

7 грудня в Лондоні редакція журналу The Banker назвала переможців XVII щорічної премії «Банк року 2016». Як повідомив головний редактор журналу Брайан Кеплен, банками року стали банки, стратегії розвитку яких дозволили домогтися ефективних фінансових показників у складних конкурентних і економічних умовах. В Україні «Банком року 2016» визнано ПриватБанк, який, на думку провідних фінансових експертів, зміг не тільки адаптуватися до умов військових дій та економічної нестабільності, а й виступити ініціатором програми відродження економіки за рахунок стимулювання розвитку малого бізнесу.

«Українська банківська система в цьому році зіткнулася з непростими викликами – майже дворазовим падінням ВВП країни в доларовому вираженні та скороченням на 42% кредитного портфеля банків, – наголошується в редакційній статті The Banker. – Друга сторона падіння обсягів промислового виробництва – лавиноподібне зростання рівня безробіття й відтік кваліфікованої робочої сили, і ПриватБанк запропонував ринку реалізацію програми, яка дозволить забезпечити зростання економіки за рахунок малого бізнесу».

За даними експертів журналу, ПриватБанк у 2016 році став одним із небагатьох банків в Україні, який продовжив підтримку бізнесу через механізми фінансування підприємців та самозайнятих осіб, як банківського, так і за допомогою платформи краундлендінгу. Також ПриватБанк бачить перспективи підтримки малого та середнього бізнесу через програми навчання, інформаційної та консультаційної підтримки, адаптації передових цифрових технологій.

«Ми плануємо в цьому та наступному році допомогти малому бізнесу створити в країні понад 1 мільйон нових робочих місць, у тому числі за рахунок активного запровадження програми зниження вартості кредитів підприємцям через програми компенсації відсотків за рахунок місцевих бюджетів, – зазначив голова правління ПриватБанку Олександр Дубілет. – Сьогодні за допомогою сервісу «КУБ» підприємці вже створили в Україні 81 242 нових робочих місця в малому бізнесі».

Експерти провідного журналу фінансової індустрії The Banker (входить до групи The Financial Times) уже 17 років поспіль визначають «Банк року» серед фінансово-кредитних організацій 149 країн світу. У цьому році на престижну нагороду претендували понад 540 банків світу. Усі банки оцінювалися за групою критеріїв, серед яких як якісні показники (прибутковість, якість активів і фінансова стійкість), так і кількісні (великі залучення капіталу, угоди M&A, упровадження нових технологій, продуктів або бізнес-напрямків).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ПриватБанк став «Банком року 2016» у рейтингу найкращих світових банків*
12 грудень, 2016, 13:45