Грибок і тріщини: лучани вимагають відремонтувати будинок

Грибок і тріщини: лучани вимагають відремонтувати будинок
Двоповерховий будинок у Луцьку після капітального ремонту вкрився грибком і тріщинами. Тож мешканці вимагають, аби комунальники привели споруду до пуття.

Про це пише інформаційне агентство Волинські Новини.

«Наш двоповерховий цегляний будинок зведений в 1969 році. Кожен з мешканців мав окремий вхід, туалет знаходився на вулиці. А в 1995-му нам зробили капремонт: звели добудову, як спільний коридор. Але тієї осені нове приміщення почало відходити від будинку, зʼявилася велика тріщина. Ми просили комунальників усунути проблему, але вони заліпили тільки половину приміщення, мовляв, до другого поверху не дістають. Як наслідок - затікає вода й на стінах з’явився грибок. Допоки жеківці гають час, грибок з'являється по всьому будинку. В мене був новий ремонт – все зіпсовано. Але найгірше, що вдома мала дитина й це шкодить її здоровʼю», - розповідає лучанка Людмила Бондарук.

Вона проживає у будинку з 1959-го року й каже, що грибка ніколи не було. Коли ж після горе-ремонту почали зʼявлятися «сюрпризи», то звернулася до луцьких комунальників. Ті, своєю чергою, пообіцяли вирішити проблему ще в 2002-му році.

«Житлово-комунальне підприємство № 2 повідомляє, що заява розглянута. В 1995 році був завершений капітальний ремонт будинку, проведене перепланування квартир. Роботи виконувало Луцьке РБУ AT «Волиньрембуд». Технагляд здійснювався управлінням житлово-комунально¬го господарства. У 1996 році в будинку почали зʼявлятись тріщини, про що ми повідомляли як замовника так і підрядника, однак на наші звернення ніхто не зреагував, а згодом фірма «Волиньрембуд» припинила своє існування. Наразі на всіх зовнішніх стінах зʼявилися тріщини. В квартирах також багато тріщин», - йдеться у документі.

Зі слів комунальників, тріщини виникли через неякісні роботи, мовляв, робітники забули укріпити фундамент.

Мешканці почали хвилюватися, чи не загрожують тріщини обвалу будинку й вкотре звернулися в Луцьку міськраду. На що отримали відповідь, що чиновники замовили експертну оцінку.

«Управління ЖКГ дало замовлення «НДІпроектреконструкція» на обстеження і видачу технічного заключення щодо причин появи тріщин, їх впливу на несучі конструкції та пропозиції щодо вжиття необхідних заходів», - витяг з відповіді.

Втім, обстеження не було, запевняють мешканці. Натомість, жителі Гнідавської отримали чергову обіцянку, що вже цього – 2016-го року тріщину зароблять при настанні сприятливих погодних умов.

Але з настанням сприятливих умов комунальники не прийшли виконати необхідні роботи, а надіслали черговий лист. У ньому повідомили про те, що роботи не виконають, мовляв, одна з мешканок їм боргує за послуги.

Із цього приводу заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міськради Надія Коленда пояснила, що ЖКП не може відмовляти мешканцям попри борги сусідів.

«Якщо боргів нема, то ЖКП має здійснити роботи. Тому, рекомендую звернутися туди. А якщо відмовлять, то хай дадуть письмове пояснення причин. Тоді ми зможемо вплинути на вирішення ситуації», - говорить Коленда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бува, не приватизований? Позаяк у ЖЕКу такі справи не на часі. Наразі є інше.
Відповісти
Шановні журналісти "вичитуйте" статті перед публікацією. А то виходить черговий "каламбур". Спочатку написали що будинок зведено в 1969 році. А мешканка яка жаліється, проживає в ньому з 1959 року. Так де правда?
Відповісти
Останні новини
Грибок і тріщини: лучани вимагають відремонтувати будинок
12 грудень, 2016, 18:46