Власники карток ПриватБанку зможуть розраховуватися за купівлі смартфоном*

Власники карток ПриватБанку зможуть розраховуватися за купівлі смартфоном*
ПриватБанк оголосив про запуск нового безконтактного електронного гаманця, який дозволить власникам карток Visa розплачуватися за купівлі та послуги за допомогою смартфону у звичайних POS-терміналах.

Щоб заплатити за купівлі смартфоном, потрібно активувати в додатку безконтактну оплату й піднести смартфон до торгового терміналу замість картки. Пристрій повинен підтримувати NFC, мати на борту операційну систему Android 4.4 або вище та встановлений додаток Privat24.

NFC-гаманець працює на базі технології Visa Token Service, яка забезпечує повну безпеку платежів. VTS замінює конфіденційну інформацію про платіжну картку на унікальний цифровий ідентифікатор – токен, який не містить деталей платіжного рахунку клієнта, наприклад, 16-значного номера картки.

Цей токен може безпечно зберігатися в онлайн-торговців або на мобільних пристроях, і зловмисники при всьому бажанні не зможуть використовувати його для крадіжки грошей з рахунку клієнта. При цьому токен, прив’язаний до загубленого або вкраденого мобільного пристрою, можна моментально перевипустити без необхідності змінювати номер рахунку або перевипускати саму картку.

«Це перше у світі призначене для користувача рішення на основі технології VTS, яке дозволяє використовувати смартфони з підтримкою NFC замість банківських карток», – говорить заступник голови правління ПриватБанку Олександр Вітязь.

Паралельно ПриватБанк запускає функцію кардшерінгу. Відтепер власник картки Visa ПриватБанку може віртуально поділитися нею з друзями або родичами. Ті зможуть прив’язати чужу картку до свого смартфону й розплачуватися нею за допомогою безконтактного гаманця Приват24 в торгових мережах по всьому світі. Щоб поділитися карткою, потрібно вибрати одержувача зі списку контактів або зазначити його телефон, ввести суму, яка буде доступна для платежу з картки відправника, та вибрати час дії послуги. При цьому одержувачу послуги не потрібно бути клієнтом ПриватБанку – досить мати смартфон з підтримкою NFC, Android 4.4 або вище та встановленим додатком Privat24.

«У більшості випадків ця послуга замінить переказ грошей, адже кардшерінг у Приват24 робиться без будь-яких комісій і додаткових платежів», – коментує запуск послуги Олександр Витязь. Він зазначив, що ПриватБанк запускає цю технологію першим у світі, а користувачі Приват24 стануть її першими користувачами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Власники карток ПриватБанку зможуть розраховуватися за купівлі смартфоном*
13 грудень, 2016, 11:00