Новорічно-різдвяні свята у Луцьку: план заходів

Новорічно-різдвяні свята у Луцьку: план заходів
На новорічно-різдвяні свята у Луцьку буде багато цікавих заходів.

Про це стало відомо сьогодні, 13 грудня, під час оперативної наради Луцької міської ради.

Так, начальник організаційного відділу Олена Барська наголосила, що з метою організації та проведення новорічно-різдвяних свят у грудні 2016 р. – січні 2017 встановлено ряд завдань.

Зокрема, що стосується підготовки міста до свят: на Театральному майдані традиційно буде встановлено новорічне містечко, однак, матиме дещо оновлений вигляд; буде проведено святкове оформлення площ та великих майданів у мікрорайонах міста та Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки; планується до 19 грудня оновити святкову ілюмінацію на Театральному майдані та проспекті Волі.

Вона зазначила, що міський голова звернувся до керівників приватних підприємств, установ та організацій міста щодо проведення святкового оформлення приміщень, особливо тих, які знаходяться у центральній частині на проспектах Волі, Відродження, Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, Президента Грушевського та на вулицях Лесі Українки, Винниченка.

Для зручності громадян, у новорічну ніч цілодобово працюватиме громадський транспорт.

У свою чергу, начальник управління культури Тетяна Гнатів наголосила, що закладами культури міста підготовлено більше 70 новорічно-різдвяних заходів.

У бібліотечних закладах та закладах клубного типу реалізацію таких заходів уже розпочато. Відбуваються майстер-класи з виготовлення новорічних сувенірів, народознавчі та інформаційні години, книжкові виставки тощо. В обласній універсальній науковій бібліотеці триває реалізація проекту «Фабрика Святого Миколая».

16 грудня в арт-галереї «Луцьк» відкривається виставка-презентація «Янголи співають-Різдво зустрічають», де власні роботи презентуватимуть майстри народного мистецтва, кожен охочий при допомозі майстра зможе тут виготовити різдвяний оберіг. В рамках проекту «Різдвяна майстерня» передбачено проведення благодійних майстер-класів для дітей, які належать до соціально-незахищених категорій.

Традиційно театралізоване дійство засвічення головної ялинки міста відбудеться 19 грудня о 16 год.

9 січня відбудеться фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим!», де вертепні вистави представлятимуть колективи закладів культури, загальноосвітніх закладів, а також громадські та релігійні організації.

14-15 січня заплановано проведення етно-фестивалю «Різдво у Луцьку». Родзинкою цьогорічного фестивалю будуть колоритні гурти колядників з Карпат, Польщі та Білорусі. В рамках фестивалю відбудеться святково-обрядове дійство «Три празники в гості», мистецький проект «Коляда з Тетяною Ціхоцькою», концерт камерного оркестру «ConMoto» музичної школи №2.

19 січня у Палаці культури відбудеться фестиваль «Різдвяні піснеспіви», а у мікрорайоні Теремно – традиційне свято «На Йордан вода цілюща».

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан наголосила, що новорічно-різдвяний цикл розпочнеться з благодійної акції «Миколай пам’ятає про всіх».

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Юрій Волинець наголосив, що очолюване ним управління та комунальний заклад “Луцький міський центр фізичного здоров'я населення “Спорт для всіх” організовують і проводять святкові спортивно-масові заходи.

16-17 грудня в спортивному залі Луцького НВК “ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей” (вул. Станіславського, 52 а) відбудуться змагання з футзалу (серед юнаків 2004 р.н. і молодші) між командами V групи (команди комунального закладу “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх”) за програмою Спартакіади міста 2016 року.

17 грудня любителі екстремальних видів спорту в спортивному залі Луцької ЗОШ І-ІІ ст. №11- колегіум виборюватимуть звання найсилніших у відкритому чемпіонаті міста Луцька зі скелелазіння до Дня Святого Миколая.

17-18 грудня у приміщенні “Біла тура” (вул. Будівельників, 11) пройде відкритий турнір з шахів серед юнаків та дівчат до Дня Святого Миколая.

Також, 17-18 грудня в місто завітають ветерани футболу на традиційний новорічний ветеранський турнір з футзалу “Дружба без кордонів”, який проходитиме в спортивному комплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (проспект Президента Грушевського, 2 Б), а це - вісім ветеранських команд з Республіки Польща (м. Хелм, м. Грубешов), Білорусії (м.Брест, м.Береза), міст Львова, Володимира Волинського, Ковеля.

20 грудня в спортивному залі НВК “Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою” (вул. Дубнівська, 32) для вихованців навчального закладу будуть організовані змагання “Веселі старти” в рамках Всеукраїнської акції “Ти зможеш, якщо зміг я!”, присвячені Дню Святого Миколая.21-22 грудня в спортзалі Луцького НВК “ЗОШ І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей” (вул. Станіславського, 52 а) буде проведено Новорічний турнір з волейболу серед юнаків.

22-23 грудня на базі КЗ “СДЮСШОР плавання Луцької міської ради” (проспект Грушевського, 2А) відбудеться відкритий міжнародний турнір з плавання “Новорічний приз”, присвячений 45-річчю відкриття плавального басейну, на який планується приїзд польських та білоруських спортсменів.

Також 22-23 грудня в обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою пройдуть завершальні змагання за програмою Спартакіада міста 2016 з футзалу серед команд І групи (підприємства, установи та організації).

24 грудня запрошуємо лучан та гостей міста на традиційний відкритий благодійний турнір з гімнастики художньої, присвячений Дню Святого Миколая, який відбудеться в спорткомплексі СНУ ім. Лесі Українки (п-кт Грушевського, 2 Б). За кошти, зібрані під час змагань, буде придбано медичне обладнання для учнів Луцького навчально-реабілітаційного центру.

25 грудня в приміщенні “Біла тура” (вул. Будівельників, 11) боротьбу за нагороди вестимуть спортсмени за супер Кубок м. Луцька з шашок, присвячений новорічно-різдвяним святам.

9-11 січня 2016 року в спортивно-розважальному комплексі “Адреналін — сіті” (вул.Карбишева, 1) 32 команди різних вікових груп з різних регіонів України боротимуться у традиційному новорічному Кубку ФК “Адреналін — 2016” з міні-футболу.

12-13 січня ковзанка “Снігова королева” (вул. В'ячеслава Чорновола, 3) прийме учасників турніру хокею з шайбою “Золота шайба” серед команд КЗ “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх”.

18 і 25 грудня в приміщеннях КЗ “Луцький МЦФЗН “Спорт для всіх” “Стріла” (б-р. Дружби Народів, 13а), “Атлет” (вул. Степана Бандери, 13) та фітнес-центру “Інтер-Атлетика” (вул. Єршова, 11) збиратимуться учасники загальноміської акції “Ранкова гімнастика для всіх”, на яку запрошуємо активних любителів здорового способу життя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А те, що на фото Львівська різдвяна ярмарка - нікому не муляє?
Відповісти
знаючим муляє, але редактору новин очевидно що ні.
Відповісти
А те що це одне і те саме,і що радянській союз нагадує то нічого???Де щось нове,цікаве,молодіжне????Чого в Луцьку не можна зробити мінімум,як у Львові????
Відповісти
Напевно організатори комуняки, бо розваги зовсім не новорічні і совкові. Ганьба!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вручали відзнаки
13 грудень, 2016, 11:40
Новорічно-різдвяні свята у Луцьку: план заходів
13 грудень, 2016, 11:17