Волиньраді пропонують розширити список «стратегічних» об’єктів

Волиньраді пропонують розширити список «стратегічних» об’єктів
Депутати Волиньради під час наступного сесійного засідання розглянуть можливість розширення Плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії розвитку Волинської області. Таким чином, громади можуть отримати можливість включення до Стратегії нових об’єктів та згодом розраховувати на отримання фінансування.

Про це йшлося 13 грудня під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Юрій Кресак розповів, що має звернення від громад, які б хотіли внести додаткові об’єкти в Стратегію розвитку області.

Кресак наголосив, що йдеться не про надання коштів, а лише про включення їх до списку інвестиційних проектів. Таким чином, можливо, об’єкт зможе отримати фінансування з фондів від інвесторів чи інших шляхів.

Відповідно до презентації, треба включити додаткові картки, які відображають об’єкти, які хочуть розвивати. За його словами, відповідну пропозицію вже розглядали під час попереднього сесійного засідання, проте тоді воно не знайшло достатньої підтримки серед депутатського корпусу.

Натомість депутат Юрій Цейко зазначив, що є об’єкти, які по кілька років поспіль не отримують фінансування, а до списку додаються все нові. «Я підтримую райони, які хочуть будувати, але проти того, що не захищають свої об’єкти», – додав депутат.

Натомість Кресак додав, що це загальна черга, у якій будь-який донор на Сайті стратегії може «вподобати» об’єкт та виділити кошти на фінансування. Тому Кресак зауважив, що громади таким чином зможуть поборотися за коти у 2018 році. Цейко знову ж таки апелював, що проектно-кошторисна документація, яку подають на конкурс, має бути не старшою за рік, тож місцеві ради не хочуть витрачати кошти, кожного року поновлюючи документацію.

Зрештою члени комісії таки вирішили підтримати пропозицію щодо розширення списку. Тож, далі її розглянуть на сесійному засіданні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Андрію Гілю - 60!
13 грудень, 2016, 11:50
У Луцьку вручали відзнаки
13 грудень, 2016, 11:40
Волиньраді пропонують розширити список «стратегічних» об’єктів
13 грудень, 2016, 11:20