Луцького суддю оштрафували законно, - суд

Луцького суддю оштрафували законно, - суд
Рожищенський районний суд відмовив у позові судді Луцького міськрайонного суду Ігорю Ясельському до патрульної поліції Луцька.

Про це повідомляє Громадське. Волинь.

Нагадаємо, ще в липні цього року авто судді Ясельського зупинили на трасі Луцьк-Цумань через те, що воно рухалося лівою смугою руху. Окрім того, водій не пред’явив патрульному строховий поліс. Через це поліцейський виніс постанову, згідно з якою порушника оштрафували на 425 гривень.

Однак Ігор Ясельський вирішив оскаржити цю постанову у своєму ж суді. Проте його колеги заявляли самовідвід. Відтак, справу перенаправили у Рожищенський районний суд.

На попередніх судових засіданнях представник Ясельського, адвокат Борис Шумський доводив, що постанова складена неправомірно. Адже, за його словами, підзахисний рухався лівою смугою, бо мав намір повернути на АЗС, а сама автівка була застрахована на той момент, але Ясельський через зайнятість не встиг її забрати. Щоправда, на відео з боді-камери поліцейського, яке долучили до матеріалів справи, порушник стверджує, що їде по лівій, бо на дорозі ями, а поліса просто нема.

На судове засідання не з’явилися ні сам позивач, ні його представник. Натомість, на адресу суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи.

«Повідомляю, що я не можу з’явитися в судове засідання у зв’язку зі своєю зайнятістю, оскільки будучи суддею Луцького міськрайонного суду здійснюю розгляд кримінального провадження № 0308/10890/12, разом з тим я як позивач в даній справі бажаю особисто надати в суді пояснення, зокрема, щодо дослідженого в попередньому засіданні відеозапису», – йдеться в клопотанні Ясельського.

З реєстру справ призначених до розгляду у Луцькому міськрайонному суді вбачається, що справа з таким номером призначена на 15.00, а справу за позовом Ясельського у Рожищі слухали о 17-й. Представник Департаменту патрульної поліції Луцька Марія Кондюк наполягала на тому, що якщо розгляд справи відкладуть, то буде порушено процесуальні терміни.

Суд дослідив матеріали справи і вирішив повністю відмовити Ясельському у задоволенні позову, а також стягнути з нього 551 гривню судового збору. У поліції прогнозують, що Ясельський оскаржуватиме рішення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцького суддю оштрафували законно, - суд
13 грудень, 2016, 13:58