«Я був зобов’язаний призначити заставу», - суддя про справу Мігаса

«Я був зобов’язаний призначити заставу», - суддя про справу Мігаса
Суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський, який призначив Володимиру Мігасу запобіжний захід із застосуванням застави, запевняє, що був зобов’язаний це зробити.

Про це він розповів під час брифінгу сьогодні, 13 грудня.

Нагадаємо, що 8 грудня на вул. Дубнівській директор підприємства «ОЛДЕМ» Володимир Мігас, будучи у важкому стані алкогольного сп’яніння на пішохідному переході збив 16-річного юнака. Окрім того він протаранив та пошкодив ще дві автівки.

В суботу, 10 грудня слідчий та прокурор по цій справі подали до суду клопотання про обрання Мігасу запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Втім, після розгляду цього клопотання суд прийшов до висновку, що підозрюваного треба взяти під варту, але лише до того часу поки він не внесе заставу.

Однак таке рішення суду викликало хвилю обурення в суспільстві, а відтак судді скликали брифінг для ЗМІ, аби пояснити рішення слідчого судді.

Ігор Ясельський пояснив, що був зобов’язаний внести заставу, позаяк це визначено кримінально-процесуальним кодексом.

«Згідно ч.3 ст.183 кпк слідчий суддя зобов’язаний визначити розмір застави в межах, достатньої для забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим обов'язків, передбачених цим Кодексом, крім випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті. Застава не призначається лише у трьох випадках: якщо правопорушення було вчинене із застосуванням насильства, якщо потерпілий помер внаслідок дій підозрюваного, або якщо до нього вже раніше обирався запобіжний захід», - пояснив Ігор Ясельський.

Водночас він пояснив і ситуацію стосовно того, що він улітку вже розглядав адмінсправу по Мігасу. Тоді підприємця також притягували до відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Ігор Ясельський пояснив, що коли справа надійшла до суду він помітив, що протокол про адмінпорушення був складений не вірно, а тому відправив його для усунення недоліків. А коли документ знову надійшов до суду – вже були порушені строки його розгляду, тому справу й закрили.

Водночас суддя наголосив, що керується лише законом, а на питання щодо корупційної складової у його діяльності – готовий пройти поліграф.

Водночас вчора, 12 грудня, стало відомо, що Мігаса уже відпустили під заставу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що не кажи, а суддя дійсно ЗОБОВЯЗАНИЙ призначити заставу
Відповісти
це ж просто смішно
Відповісти
Суддя виніс правильне і законне рішення!!!! а хто не розуміє, краще мовчати.
Відповісти
А як же відносно строків по 1 справі?? Протокол поганий???, чи тягнули справу, щоб минуло 3 місяця? Це ж загальновідома практика.
Відповісти
Зобов'язали.
Всеодно не посадять.
Краще б зобов'язали оплатити лікування хлопця.
Відповісти
Влупити десятку без можливості апеляції та удо,і нехай подумає що накоїв виродок,Хлопцю ж найшвидшого одужання...
Відповісти
А чому ж суд не розглянув клопотання про поновлення срокыв по протоколу першому. Я коли оскаржував протокол то оскаржив аж через 9 місяців, а першу заяву подавав через 6 місяців. А згідно закону то дають тільки 10 днів на оскарження. Суд поновив сроки і розглянув справу.
Відповісти
Стан хлопця тяжкий і нестабільний. А якщо хлопець не виживе чи інвалідом стане?! ТО що тоді????? А Мігаса вже хер знайдете, або вже все замнуь....
Відповісти
я вже взяв гроші, і тому, як людина честі, був зобов'язаний відпустити Мігаса під заставу)
Відповісти
Вот за что мне нравится украинский народ, так это за его порядочность) порядочные рабы приносящие своих детей, жен, мужей, в жертву дракону) Когда-нибудь он подавится - думают они - и сдохнет) сам собой) и мы заживем как в сказке)
Відповісти
просто я взяв гроші наперед і, як людина честі, був зобов'язаний відпустити Мігаса під заставу))
Відповісти
шо зробиш що в нас такі закони
Відповісти
"Наш суд-самый гуманный суд в мире"- але чомусь це стосується тільки таких бидло-олігархів як Мігас, а був би без грошей і зв'язків, вже б почав би гнити у тюрьмі, ще б повісили на нього все що можна
Відповісти
У этого так называемого судьи есть наверно дети, родственники? Если не дай бог случится с ними беда, тоже будет выпускать виновника под заставу? Очень сильно сомневаюсь, что будет так поступать.
Відповісти
Суддя зрозуміє свою помилку коли така біда станеться з членами його родини або з близькими людьми не доведи господи про який протокол він лепече Великий хранитель бумажних справ Якби тоді поступивби по закону то можливо і не було б цієі трагедіі А то Мігас зрозумів що все можна купити А Ви забули що бог все бачить
Відповісти
Що це за тяжкий стан алкогольного сп'яніння?

Може стан важкого алкогольного сп'яніння?
Відповісти
За таке бабло суддя готовий сам сісти
Відповісти
Останні новини
«Я був зобов’язаний призначити заставу», - суддя про справу Мігаса
13 грудень, 2016, 15:04