Розбираються, чому волинські діти не потрапили до шкіл

Розбираються, чому волинські діти не потрапили до шкіл
Коли на Волині цьогоріч вперше серйозно засніжило, то діти з п’яти сіл, де через оптимізацію закрили школи, не змогли доїхати до шкіл через замети.

Про це розповів заступник голови Горохівської райради Віталій Клемба під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13 грудня, – пише Волинський інформаційний портал.

За словами Віталія Клемби, місцева філія облавтодору на Горохівщині звітувала про повну готовність до зими. Утім, як тільки 13 листопада район серйозно засніжило, то виявилося, що дороги не мають змоги нормально розчистити. Тому діти з 5 сіл, де закрили школи, не змогли заїхати у сусідні населені пункти на навчання.

Клемба каже, що органи місцевого самоврядування одразу почали бити на сполох і запитували в облавтодору, в чому справа, намагалися всіляко допомогти. «Відповідь була: є трактор, немає акумулятора, то ще там щось, дизпалива. Ми вже самі дали талони, тільки їдьте, все одно не змогли. Ми звернулися до вас, бо нас місцевому рівні не можемо вирішити», – сказав чоловік.

Директор волинського облавтодору Олександр Зіньков на ці твердження відповів, що дороги повністю були посипані. «Техніка, на жаль, має здатність ламатися. Конкретно що стосується Горохівського автодору, це був циклон, ніхто не каже, що тієї техніки достатньо для очищення 450 кілометрів доріг у Горохівському районі. Згідно з довідкою начальника місцевої філії, виїжджало 7 машин того дня», – сказав він.

До того ж, він додав, що готовність справді попередньо була на 100%, але після першого ж виїзду на місця дислокації притягнули 10% техніки через те, що вона вийшла з ладу.

Натомість Віталій Клемба висловився, що за його інформацією того дня працювала лише одна машина для розчищення снігу. Зрештою ж, заслухавши обидві сторони, члени комісії вирішили невдовзі організувати виїзне засідання комісії та ознайомитися з роботою облавтодору на місцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розбираються, чому волинські діти не потрапили до шкіл
13 грудень, 2016, 15:03