Волиняни зможуть рееєструвати земельні ділянки безкоштовно

Волиняни зможуть рееєструвати земельні ділянки безкоштовно
Волиняни мають право безкоштовно реєструвати право на землю та інші адміністративні послуги.

Про це інформує головне управління Держкомзему у Волинській області.

За період з 1 лютого 2003 року по 10 жовтня 2012 року, згідно з чинним законодавством, реєстрація правовстановлюючих документів та земельних ділянок здійснювалась за кошти фізичних та юридичних осіб.

У зв`язку з прийняттям Закону України від 2 жовтня 2012 року №5303-VI «Про внесення змін до додатка №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2012 року №808 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка дає змогу безкоштовно здійснювати реєстрацію земельних ділянок і правовстановлюючих документів на землю.

У Волинській області понад 3,2 тисячі власників земельних часток (паїв), які не були спроможні оплатити вартість оформлення та державної реєстрації державних актів на право власності на земельні ділянки, а це приблизно 9 тисяч земельних ділянок. Вартість реєстрації яких становила б понад 2,2 мільйона гривень.

Для здійснення державної реєстрації земельних ділянок та одержання державного акта на право власності на земельну ділянку громадянам та юридичним особам необхідно звернутися з відповідними заявами у територіальні органи Держкомзему області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни зможуть рееєструвати земельні ділянки безкоштовно
15 жовтень, 2012, 14:36