Луцькі студенти влаштували Андріївські вечорниці

Луцькі студенти влаштували Андріївські вечорниці
На свято Андрія українські дівчата та парубки влаштовували розважальні дійства, найголовнішим з яких було ворожіння.

Традиційно студенти факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки влаштували Андріївські вечорниці, - пише Волинський інформаційний портал.

Зустрічала молодих волинських красунь господиня дому. Спільно, ще до приходу хлопців, дівчата готували вечерю та пекли Калиту. За традицією, кожна із них мала місити свою частину тіста, замовляючи її на коханого.

Одночасно встигали красуні і пісень поспівати, і нагадати собі долі. Так, визначали, як звати майбутнього чоловіка, ким він буде, а головне – з якої сторони чекати сватів. З найбільшим трепетом дівчата ворожили на рік, коли вийдуть заміж, адже кожній так хотілося вже якомога швидше стати справжньою господинею у власному домі.

Приєдналися до вечорниць гості і з сусідніх факультетів. Студенти-історики привели із собою справжню циганку, яка передбачувала не лише сімейні справи, для багатьох присутніх ще й успішне складання сесії.

Опісля на веселу забаву завітали і місцеві парубки. Серед них обрали пана Калитинського, який тримав Калиту. Основні змагання за паляницю полягали у тому, щоб, не використовуючи рук, хлопці зловили її. У той же час, як пан Калитинський регулярно піднімав її все вище, аби дістати було все важче.

Наспівавшись, наколядувавшись та натанцювавшись, а головне – наворожившись, хлопці та дівчата продовжили святкування у шинку. А там було добре: і варенички, і млинці на будь-який смак, і пампушки, і сало – все, чого тільки душа забажає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі студенти влаштували Андріївські вечорниці
14 грудень, 2016, 12:18