В Україну повернеться «скіфське золото» з Амстердаму

В Україну повернеться  «скіфське золото» з Амстердаму
У Міністерстві закордонних справ України назвали важливою перемогою рішення амстердамського суду про повернення “скіфського золота” в Україну.

Окружний адміністративний суд Амстердама ухвалив рішення повернути на територію України експонати кримських музеїв з колекції “Крим — золотий острів у Чорному морі”, - пише УНН.

Нагадаємо, конфлікт навколо експонатів кримських музеїв виник через анексію Криму Російською Федерацію. Саме в цей час експонати перебували на виставці в Амстердамі.

Однак після завершення виставки нідерландська сторона, не зважаючи на надані раніше гарантії, заявила про неможливість повернення кримських експонатів Національному музею історії України, який був визначений їх зберігачем, мотивуючи відмову можливими претензіями з боку кримських музеїв.

Контракт, який надавав право на тимчасове зберігання колекції Музеєм Алларда Пірсона завершився 13.06.2014 року, після чого, згідно із законом, ці культурні цінності вважаються незаконно вивезеними з України і підлягають поверненню.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.