Коли прем'єром був Яценюк, залучити гроші на округ було важче, - Лапін

Коли прем'єром був Яценюк, залучити гроші на округ було важче, - Лапін
Народний депутат Ігор Лапін каже, що за часів прем'єрства Арсенія Яценюка гроші для округу було важче залучати.

«...бо «чужим» він відмовити не міг, а свої – «повинні зрозуміти». Навіть якщо дивися на залучення коштів для округу: у 2014-2015 році я зміг залучити лише 5 мільйонів, то в цьому році було 12 мільйонів плюс 3 мільйони. І зараз ще можливо залучимо 3 мільйони. Будемо знати наступного тижня», - розповів він у інтерв'ю ВолиньPost.

Також нардеп охарактеризував роботу парламенту у 2016 році.

«У цьому році відчувалася робота коаліції. Не тільки все «в одні ворота», а і почали думати про мажоритарників. Нам же в округи їхати і з людьми говорити потрібно. Якщо ми несемо відповідальність публічну за непопулярні кроки уряду, повинна бути і для наших виборців підтримка. І от саме залучення коштів для округів – один із наслідків цієї конструктивної роботи. Як не крути, є кошти на добудову 27-ої школи, на розчищення Сапалаївки».

«Так само на початку роботи було важко знаходити шляхи потрапити на прийом до посадовця, добитися втілення якоїсь ініціативи. Зараз вже краща співпраця уряду із депутатським корпусом. Уряд розуміє, що потрібні голоси: у 2015 році була більша коаліція, а зараз уряд рахується із кожним голосом. Є робота на основі компромісу у здорового глузду. Бо, зрештою, основна робота депутата не в тому, скільки він грошей «принесе» в Луцьк. Треба думати, що ми залишимо після себе, які ми напишемо і приймемо закони, і за якими законами будуть жити наші діти. Отут має бути робота депутата».

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ ІНТЕРВ'Ю

«Депутати приймають закони, але не мають контролювати їх виконання. Для цього є виконавча влада. Але в підсумку всі «шишки» валяться на депутата. Ти маєш думати і про країну, і про округ, і думати, щоб «приватні» ЗМІ тебе не «мочили».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коли прем'єром був Яценюк, залучити гроші на округ було важче, - Лапін
14 грудень, 2016, 23:35