Луцьк зараз «чемпіон» із енергоефективності, - нардеп Лапін

Луцьк зараз «чемпіон» із енергоефективності, - нардеп Лапін
Луцьк зараз «чемпіон» із енергоефективності, утеплення будинків, енергозбереження, - каже народний депутат Ігор Лапін.

«За це треба подякувати голові Ради голів ОСББ Луцька Роману Бондаруку і голова правління Асоціації ОСББ «Лучани» Юлії Сабатюк. З ними дуже приємно працювати у цьому напрямку. Все, чим можу їм допомогти, намагаюся робити. І сьогодні виступи профільного віце-прем’єра Геннадія Зубка щодо енергоефективності повністю присвячені Луцьку», - розповів він у інтерв'ю ВолиньPost.

«Сьогодні ремонтуються дороги, двори в місті. Хто б що не казав, але Микола Романюк – господар. Хоча я вважаю, що недостатньо уваги приділяють освітленню. Зараз якщо будуть «кіотські» гроші (виплати Україні в рамках угод за Кіотським протоколом, - ред.), можна їх вкладати в напрямок LED-освітлення і сонячних батарей. Ну і трохи «розібратися» із маршрутками. Це одні із соціальних напрямків. Люди із цим щодня стикаються. Потрібно спільно і обласній раді, і місту, і народним депутатам «вибивати» кошти на добудову обласного перинатального центру. Ми над цим вже працюємо».

«Але коли я кажу, що десь отримали державні кошти для Луцька, це ж не привід хвалитися: «Ave, Лапін!». Це спільна робота. Якщо в мене є можливість «вибити» кошти, я дзвоню Романюку і питаю, на що потрібно в першу чергу? В них є проекти, вони обирають».

«Загалом Луцьк розвивається. Хоча зараз є питання: створювати ОСББ чи залучати обслуговуючі компанії (замість ЖКП, - ред.). Я вважаю, що мають бути ОСББ, бо вони зможуть самі обрати собі компанію, а не нав’язану. Якщо просто призначають компанію, можуть бути проблеми. От зараз є одна із махінацій, коли підприємство, що споруджує будинок, нав’язує швидко свою обслуговуючу компанію. Власники квартир поки один одного не знають і не можуть цьому запобігти. Але потрібна здорова конкуренція, а не нав’язування».

ЧИТАТИ ПОВНУ ВЕРСІЮ ІНТЕРВ'Ю


«Також треба бути дуже уважними в питаннях пільг для учасників бойових дій зі сплати за комунальні послуги. Тут є теж ризики, бо в нас немає розмежування на учасників бойових дій та учасників безпосередніх бойових зіткнень. В нас же з’їздив у АТО на 2 дні – учасник бойових дій. Таких багато, це буде «вимивати» із бюджету гроші. І виникає питання, чому однакові пільги. Є проблема із пільговими перевезеннями. Немає відповідних компенсацій. Найкраще, на мою думку, монетизувати такі пільги. Але не з Києва, а тут – на місцях».

«Загалом я думаю, що Луцьк розивавється у правильному напрямку. Якщо розберуться із питання сміття в Брищі, то буде ше краще. Це питання сортування, переробки, проведення дегазації. Цей газ ж теж можна використовувати для опалення».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лапа активізувався, хоче ще раз бути депутатом))
Відповісти
Лідер в чому?У місті 30-32% лічильників теплової енергії,у Львові біля 90?Кажете А,то кажіть вже і Б.Де обіцяні ІТП за гроші ЄБРР?Одні розмови.ДКП "Луцьктепло"на межі банкруцтва.Лапін.Ти депутат.Твоя робота приймати якісні закони,щоби покращити життя людей.Все.
Відповісти
Останні новини
Луцьк зараз «чемпіон» із енергоефективності, - нардеп Лапін
15 грудень, 2016, 22:13