На Волині хочуть знайти в обласному бюджеті 1,8 мільйона на Червоний Хрест

На Волині хочуть знайти в обласному бюджеті 1,8 мільйона на Червоний Хрест
На волинську організацію Товариства Червоного Хреста України планують виділити 1,8 мільйона гривень з обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 14 грудня, - повідомляє прес-служба Волиньради.

Як відомо, з наступного року Міністерство охорони здоров’я припинитьь фінансування патронажної служби Червоного Хреста України.

Голова обласної організації Товариства Валентина Пришко повідомила, що у 2016 році бюджет організації становив понад 2 мільйони гривень, але провели оптимізацію, і за нинішніми підрахунками потрібно 1,8 мільйона в рік. На зарплату апарату кошти надходять за міжнародними програмами Червоного Хреста.

Голова постійної комісії комісії Олександр Зінчук вважає, що кошти на підтримку Червоного Хреста потрібно знайти в обласному бюджеті. В цьому його підтримали всі колеги-члени комісії.

Між тим, в ОДА пояснюють, що оскільки Червоний Хрест є громадською організацією, то фінансувати її можна тільки через спеціальну програму. Такий документ рекомендували розробити профільному управлінню ОДА спільно з Товариством Червого Хреста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хочуть знайти в обласному бюджеті 1,8 мільйона на Червоний Хрест
14 грудень, 2016, 16:41