Відомій волинській волонтерці терміново потрібні ліки

Відомій волинській волонтерці терміново потрібні ліки
Відома волинська волонтерка Тетяна Білінскі потребує медикаментів, без яких зможе прожити тільки 4 доби.

Про це у Facebook написала волонтерка Любава Дроган.

«Ми з вами зробили неможливе. Ми правдами і неправдами витягнули нашу Таню з лап смерті, зібрали кошти і доправили її на лікування за кордон. І, нарешті, наша Таня з нами. Та їй життєво необхідно приймати препарат, який не дасть організму відторгнути орган. Його має видавати держава. В нашій ситуації – обласна лікарня», - йдеться в дописі.

Однак, зараз ліки перестали видавати. Вчора Білінскі отримала останню дозу.

«Коли будуть ліки і чи будуть взагалі - невідомо. Без них вона може прожити лише 4 дні...» - зазначила Дроган.

«Я далі не знаю, що писати... Крайнього знайти важко. Всі переводять стрілки один на одного. Той невчасно замовив... Інший - не подав чи то також невчасно подав замовлення. Ці витрати не були закладені в бюджет і наче мають бути закладені в наступному році і, як обіцяють, тоді буде легше. Та до наступного року ще потрібно, як не важко то писати, дожити...» - додала волонтерка.

За її словами, зараз активно допомагає вирішити цю ситуацію Ольга Богомолець.

Нагадаємо, медик-волонтер Тетяна Білінскі, яка під час евакуації бійців із Донецького аеропорту отруїлася газом, проходить реабілітацію після важкої операції. В результаті отруєння у неї відмовили нирки і печінка, а також стався тромбоз судин. Жінці зробили операцію з трансплантації в одній з угорських клінік.

Пізніше Дроган оприлюднила на своїй сторінці і відповідь Білінскі на цю ситуацію.

Білінскі подякувала за підтримку і зазначила, що після втручання Ольги Богомолець та начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка їй видали упаковку «Прографу» ( по 1 мг), якої вистачить ще на 5 днів.

«Це тягнеться протягом останніх двох місяців. Один раз ліки дають на 5 днів, другий - аж на 2,5 ( а мають на цілий місяць). Пояснення різноманітні : то держадміністрація не виділила гроші, то тендерна закупівля не відбулась, то їх взагалі не має в Україні. Дякую всім, хто мені допомагає ! Але... в області є люди з пересадженими органами, які так само мають аналогічні проблеми. Постійний страх,що завтра ліків не буде. Чесно кажучи, мене вже трусить від думки, що з понеділка цей бюрократичний жах почнеться знову. І я всього лиш перший рік після операцій. А що говорити про тих людей, які живуть у стані хронічного стресу роками?!» - йдеться у відповіді Білінскі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну так где номер карточки, куда деньги перечислить?
Відповісти
МОЯ млемінниця з цим страхом живе вже 6 років нирку їй дав тато а от з ліками страх кожного дня -дадуть не дадуть !!!
Відповісти

Добрий день там

Ви медично кидаєте виклик? Ви мали медичні проблеми, до яких лікарі не можуть знайти рішення? У вас проблеми з нирками або печінкою, або вам потрібна трансплантація нирок? Або вам потрібна канадська олія для раку та хіміотерапії. Не помирайте в тиші і зв'яжіться з доктором Бенджаміном Карлсоном за адресою [email protected],

телефон: +17815611941
whatsapp: +2347067093957

гарного дня
Відповісти
Останні новини
Відомій волинській волонтерці терміново потрібні ліки
14 грудень, 2016, 17:36