Суд реабілітували отаманів Холодного Яру

Суд реабілітували отаманів Холодного Яру
Суд реабілітував останніх із засуджених радянською владою до розстрілу 10 отаманів державних утворень часів УНР - Холодного Яру і Чорного Лісу.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у Facebook, - пише Еспресо.TV.

«Саме сьогодні виконано зобов'язання, яке я собі встановив у камері Лук'янівської в'язниці, де тримали перед стратою багатьох холодноярців. Тож сьогодні за поданням Київського обласного прокурора суд реабілітував останніх із засуджених радянською владою до розстрілу отаманів Холодного Яру - І. Грисюка - Гайового, М. Куценка, Г. Олійника, І. Мельниченка, П. Олійника, М. Забудського, П. Троценка, П. Савенка, К. Ніколаєнка, Г. Галущенка», - зазначив Луценко.

Також прокурор підкреслив, що суд встановив, що обвинувачення, яке сформульоване у вироку трибуналу, вказує на те, що холодноярці засуджені за боротьбу, в тому числі і збройну, проти радянської влади, за прагнення створення незалежної Української держави, за участь у збройних загонах Української народної республіки та інші дії, які стверджують їхню участь у боротьбі за незалежність України.

«Відтак, керуючись Конституцією і законами Української держави, всі наші герої Холодного Яру - реабілітовані. Тепер гасло холодноярців звучатиме ще впевненіше: Слава Україні!», - наголосив Луценко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Встановить перепоховає солдат які в 1944 загинули під Ковелем і їх останки досі в полях неподалік сіл Черкаси Старі Кошари... може вони щось погане зробили стримуючи фашистів які проривались у Коваль
Відповісти
Останні новини
Суд реабілітували отаманів Холодного Яру
15 грудень, 2016, 05:01