«Зима. Кохання. Новий Рік»: поетичний вечір з присмаком моди в Луцьку

«Зима. Кохання. Новий Рік»: поетичний вечір з присмаком моди в Луцьку
У Луцьку 14 грудня відбувся літературний вечір «Зима. Кохання. Новий рік», під час якого читали вірші українських авторів.

Захід відбувся у ресторані «Ліон», де зібралися молоді літератори, актори, громадські діячі, політики та просто поціновувачі поезії та мистецтва.

Вечір розпочався з виконання колядки «Тиха ніч, свята ніч» польською мовою, яку заспівала Дарина Сенега. Маленькі та талановиті читці, переможці багатьох літературних конкурсів декламували поезію класиків – «Любіть Україну, як сонце любіть» Володимира Сосюри, звертання до Миколая, вірші на новорічну тематику.

«Дорослу» частину читання поезії презентували декламацією творів класиків – Ліни Костенко, Лесі Українки, Василя Симоненка та віршами сучасних, улюблених багатьма письменниками Сергія Жадана та Юрка Іздрика. Публіка дуже тепло приймала читців та дарувала їм зацікавлені погляди та гучні оплески. По-справжньому здивував аматорський театр «Вперше». Його учасники декламували поезію молодих волинських письменників не зі сцени, а прямо із залу, танцювали танго, влаштували неординарний мистецький перформанс.

Родзинкою вечора став виступ учасника етнорок-гурту «Мотанка» Віктора Жалніна, який зачарував публікою віртуозною грою на гітарі та чуттєвим вокалом. На продовження вечора власні вірші зачитала поетка Лєна Шторм та письменник Василь Простопчук. Не менше здивував публіку громадський діяч Олександр Пиза, який для декламації, окрім традиційних віршів обрав жартіливі японські хоку. Моделі від агентства «MZMmodels» продефілювали в стильних образах від бренду «Mano» із книжками у руках.

Вечір пройшов у приємній та невимушеній атмосфері. Організатори вже анонсували наступні літературні читання, які будуть присвячені Лесі Українці.

Світлана Рижук, яка вперше вела подібне дійство в Луцьку поділилася своїми емоціями.

«У нас був аншлаг. Приємно, що люди читають та цікавляться літературою. На вечорі була магія − і це головне. Для мене важливо донести до людських сердець суть і сенс літератури та слова у житті. Адже слово змінює людину докорінно, надихає, звеличує та направляє».

«Разом із організатором Мар'янкою Горковчук, менеджером та продюсером дійства ставили за мету, аби люди після літературного вечора прийшли додому, взяли до рук книгу і почитали щось на ніч. Хочеться, щоб українці 50 відсотків свого часу присвячували літературі, а не Інтернету та соціальним мережам. Ми популяризуємо українську мову, запрошуємо молодь і професійних літераторів, щоб вони поділилися своїми літературними вподобаннями».

«...до нас долучилося мистецьке об'єднання «Стендаль», а справжньою перлиною вечора був п’ятирічний Артур Стрихарчук, який впевнено виконав вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну!»

«Окремо хочеться подякувати партнерам: будівельній компанії «Інвестор», магазину «Атан», «Lukashyk Studio» та «Галереї парфум» за неповторний смак і стиль!.. З впевненістю можу сказати, що літературні вечори будуть відбуватися у Луцьку систематично! Готуйтеся, вчіть твори напам'ять та плекайте слово, мову, адже вона у нас така рідна та тепла!» - попереджає лучан Світлана Рижук.

Артур Стрихарчук, 5 років
Артур Стрихарчук, 5 років

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Зима. Кохання. Новий Рік»: поетичний вечір з присмаком моди в Луцьку
15 грудень, 2016, 16:05