У Луцьку порахували, в скільки обійдеться новорічна ялинка

У Луцьку порахували, в скільки обійдеться новорічна ялинка
Жодне новорічне свято не минає без яскравої красуні-ялинки. На полицях магазинів та ринків вже з’явилися різноманітні іграшки. Дерев’яні, скляні, пластикові, – кожен може обрати на свій смак і гаманець.

Інформаційне агентство Волинські Новини
вирішило з’ясувати, скільки коштує ялинка, що пропонують на ринках та у магазинах, а також, як прикрасити деревце, аби гроші залишилися ще й на новорічний стіл.

Сезон продажу новорічних ялинок уже розпочався. Найдешевші ялинки можна придбати в лісництвах. Вартість зеленого деревця заввишки 1 метр зараз становить від 35 гривень, від 1,5-2 метрів – від 45 гривень, два метри – 65 гривень. Тенденція на ринку нині така: що вища ялинка, то й ціна вища. Проте вартість ялинок збільшуватиметься і найвищою буде, як запевняють продавці, 29 та 30 грудня.

На Новий рік можна поставити й штучну ялинку. От тільки заплатити за неї доведеться більше. Однак позбавите себе клопоту вимітати обпалі гілочки, коли новорічні та різдвяні свята закінчаться. Такої ялинки вистачить на довгі роки, та й совість мучити не буде через зрубане деревце. Відтак, штучні дерева на ринку можна придбати: 80 см – за 225 гривень, 1 метр – за 300 гривень, 2 метри – за 600 гривень. Коли, наприклад, у магазині за двометрову штучну ялинку доведеться викласти аж 1600 гривень.

Вибір ялинкових прикрас як на ринках, так і на полицях крамниць нині чималенький. Продавці кажуть, що цьогоріч найпопулярнішими є іграшки із зображенням півня – символу наступного року. Не поступаються їм янголи, іграшки у вигляді всіляких інших звіряток, різноманітні дерев’яні фігурки, ну і, звісно, великі кульки.

Купити ялинкові прикраси можна в спеціалізованих магазинах декору, у супермаркетах, на ринках та замовити у інтернет-магазинах. Зазвичай це іграшки українського або китайського виробництва. Найдорожчі іграшки – скляні кульки. Вони вартують від 20-100 і більше гривень. Усе залежить від розміру. Що менша іграшка – то дешевша.

«Сезон продажу іграшок ще не настав, – кажуть продавці. – Справжній ринковий бум буде в останні три дні перед Новим роком. У цей час тут справжня метушня та гамір. Люди тоді розмітають усе», – каже продавець новорічних прикрас.

Загалом ціна іграшок як на ринку, так і в супермаркетах у середньому коливається від 5 до 100 гривень за одну. Та, що за 5 гривень, суттєво відрізняється від тої, яка, наприклад, вартує 50 чи 100. Якість не та й вигляд не дуже.

Для прихильників ексклюзиву є магазини з дизайнерськими прикрасами ручної роботи. На відміну від великого виробництва, кожна деталь іграшки ретельно продумується. Робити їх простіше ніж скляні, бо тканина, дерево і пластик більш ручні до надання форми. Втім, ціна таких прикрас вища – від 50 до 125 грн.

Найпростіше всього робити дерев’яні іграшки, кажуть консультанти, адже їх виробництво повністю механізоване. Тому вони є найдешевшими, але не найгіршими серед прикрас. Їхня ціна складає від 14 до 100 грн.

Асортимент ліхтариків, різноманітного намиста, дощиків та гірлянд не менший від іграшкового. Найдешевший – новорічний дощик – від 10-15 гривень, хоча можна знайти і за 50 гривень, від 13 до 120 гривень вартують гірлянди. А от намисто шестиметрове можна купити за 21 гривню. Лампочки в новорічних гірляндах можна обрати будь-якої форми – від традиційних кульок до свічок, зірок і маленьких Сант. Ціна залежить від кількості лампочок та довжини гірлянди, електронні вогники вартують від 100 до 500 гривень.

Окрім кульок та фігурок, особливу роль відіграє верхівка. Її купують відповідно до тематичного та кольорового оформлення ялинки. А вартує така прикраса від 20 гривень.

Якщо у сім’ї є діти, то не слід забувати й про смачні солодкі прикраси. Використати можна солодощі у вигляді куль чи просто гарно упаковані яблука, апельсини, мандарини, ба, навіть імбирне печиво.

За словами продавців, останніми роками популярності набула ще одна західна традиція – декоративні чобітки, аби в них ховати подарунки для мешканців оселі. Вартує такий чобіток від 60 гривень.

Традиційні фігурки Святого Миколая, Санта-Клауса теж актуальні. Ці вироби бувають порцеляновими, плюшевими, пластиковими та шоколадними. За таких персонажів доведеться викласти щонайменше сотню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку порахували, в скільки обійдеться новорічна ялинка
15 грудень, 2016, 13:04