Тріщини збільшуються, паркет розходиться, – сусіди скандального будівництва на Соборності

Тріщини збільшуються, паркет розходиться, – сусіди скандального будівництва на Соборності
Представники ОСББ «Соборність», які вже понад рік живуть по-сусідству зі скандальним будівництвом ЖК «Егоїст», продовжують оббивати владні пороги з проханням допомогти у вирішенні цього питання.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 15 грудня.

Як пояснив голова ОСББ «Соборність» Василь Данилюк, будинок, в якому він нині проживає, знаходиться ледь не в аварійному стані, а саме будівництво ЖК «Егоїст» відбувається зі страшними та систематичними порушеннями.

«Будівництво розпочалось восени 2015 року. Проектно-кошторисна документація була видана з порушенням. А у вересні-жовтні 2015 була повішена фіктивна декларація, в офіційному реєстрі її немає. При будівництві була порушена технологія – не вчасно заливався бетон, була викопана траншея. За 2,5 години після цього на нашому будинку з’явились тріщини в несучих стінах. Але будівництво продовжувалося. Лише у лютому 2016 забудовник взяв декларацію про початок будівництва», – розповів Данилюк.

Водночас голова ОСББ наголосив на тому, будівництво ЖК «Егоїст» є самовільним і ніхто за нього й досі не поніс відповідальності. «Ми вже рік звертаємося, тріщини збільшуються, панелі в підвалі та паркет в домівках розходиться. Нам сказали унеможливити будь-які замочування фундаменту нашого будинку та призупинити будівництво. Інакше він може в будь-який момент обвалитися», – зазначив лучанин.

Зрештою, голова комісії Анатолій Вітів прийняв у голови ОСББ «Соборність» звернення, яке скерує на розгляд до прокуратури області з проханням провести перевірку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Паркет і в мене розходиться. Але не тому що Егоїст будують, а тому що відносна вологість в квартирі 5% :)
Відповісти
Останні новини
Тріщини збільшуються, паркет розходиться, – сусіди скандального будівництва на Соборності
15 грудень, 2016, 16:27