Луцькі митці оцінили новий і нинішній логотипи Луцька

Луцькі митці оцінили новий і нинішній логотипи Луцька
У Луцьку розробили новий проект бренду міста, але в міськраді до нього поставилися не надто схвально.

Про це повідомляє Конкурент.

Одна з рекламних агенцій розробила концепцію бренда Луцька, включно з логотипом.

Ініціатором розроблення «нового обличчя» Луцька є місцевий спеціаліст з маркетингу та реклами, начальник відділу маркетингу компанії Modern-Expo Group Микола Жичук. Наразі логотип презентували для публічного обговорення, однак автор сподівається на впровадження бренда в майбутньому.

Лучани активно обговорюють запропонований варіант: ідею заміни переважно підтримують, однак логотип Жичука критикують.

Така ініціативність тішить й начальника управління туризму й пропозиції Луцька Наталію Бунду, проте, каже вона, перед тим, як презентувати напрацювання, варто було б порадитися зі спеціалістами. До того ж Будна вважає сучасний логотип міста вдалим і запевняє: його хвалять не тільки в Україні, а й за її межами.

Журналісти поцікавилися у відомих луцьких художників, чи подобається їм запропонований логотип і чи варто замінити сучасний.

Художник, фотомитець Віктор Чухрай вважає:

«Замок не відповідає образу Луцька, до того ж замок занадто «затаскали», логотип не пов'язаний зі слоганом. Він такий, студентський, немає креативу. «Луцьк – приємне відкриття» звучить краще, відповідає суті туризму, просто потрібен графічний редизайн. Можливо, має бути простіше, модніше. Залишити «Луцьк – приємне відкриття», зробити редизайн, воно вже прижилося. Навіщо морочити голову? Для прикладу, лого заповідника: чітка відповідь на поставлене завдання; трохи консервативно, але впізнавано і зрозуміло – характерна панорама міста з ключовими акцентами.

Лого художнього музею також відповідає суті і географії, він у замку і шрифти на місці».

Нолова правління Волинської органiзацiї Нацiональної спiлки художникiв України, директор «Галереї мистецтв» Володимир Марчук розповів:

«Мені сподобалося. Бачив в Інтернеті, багато коментують. Це ліпше, ніж отой ключик Буратіно, той, що є зараз. Я б замінив його, звісно».

Директор КЗ «Дитяча художня школа» Іван Гаврилюк зазначив:

«Логотип, який запропонували, є більш лаконічний, але його треба допрацювати. Має бути поєднання зі шрифтом. На мою думку, його (логотип) ще треба пошукати. Замок є замок – це символ, який зрозумілий для Луцька. Розробка логотипа – це дуже серйозна річ. Запропонований логотип, як остаточний варіант, використовувати не варто. І ці похідні логотипи теж не є дуже вдалими. Всі зацікавлені, щоб в Луцька був гарний і цікавий логотип. Але те, що в нас зараз всі дуже люблять критикувати, то тут треба віддати належне. Якщо збираєшся робити, вступаєш в конкуренцію, то треба робити на певному рівні. Спроба непогана, але його треба удосконалити. В принципі, може й бути два логотипи міста. Все залежить від того, яку ми ставимо ціль. Але це справа серйозна, адже це буде працювати багато років».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Луцьк - приємне відкриття" = "Львів - відкритий для світу". І логотипи схожі. Той, що пропонується зараз - кращий!
Відповісти
То чим краще той що пропонується?
Може автор просто тут взяв (https://thumbs.dreamstime.com/z/%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BA-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF-%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8-61114378.jpg), трошки домалював , а потім розказує про власні "досягнення"?
Відповісти
новий бренд міста: "Луцьк - місто вільне від туалетів"))) Їх просто нема. А вони картинки малюють.
Відповісти