Гунчик хоче громадські комісії, які б «приймали» ремонт доріг

Гунчик хоче громадські комісії, які б «приймали» ремонт доріг
До прийняття робіт із ремонту доріг на Волині голова ОДА Володимир Гунчик пропонує залучати громадськість.

Про це йшлося 15 грудня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Депутат Волиньради Котянтин Зінкевич розповів, що сільські голови надають перевагу «кишеньковим» фірмам, які проводять ремонт чи асфальтування доріг. При цьому вони дуже часто затягують з фінансуванням цих робіт, а відтак, вони проводиться лише під кінець року та ще й в негоду.

Володимир Гунчик пояснив, що в такому випадку не можна розраховуватись з недобросовісним підрядником, аж доки він не усуне всі недоліки. «Цього року близько 100 мільйонів гривень з усіх рівнів було витрачено на ремонт доріг. Зокрема на ремонт траси Луцьк – Радехів – Львів. Але не так давно я дійшов висновків, що до прийняття робіт треба залучати громадськість. Є випадки, коли в ході роботи виникають недоліки, але тоді ми повинні вимагати їх усунення», – пояснив Володимир Гунчик.

Він додав, що нині в облдержадміністрації активно працюють над створенням реєстру доріг, які потребують ремонту. «Можливо, вперше ми порекомендували містам, районам та селам нову схему з ремонту доріг – я видав доручення усім містам, районам та селам надати перелік доріг, які треба відремонтувати. Нещодавно ми вже провели першу нараду по цьому питанню. А потім будемо звертатись до автомобільної служби доріг, яка дасть нам оцінку вартості та часу виконання ремонту», – резюмував Володимир Гунчик.

І наостанок він запропонував створити громадські комісії з прийому виконаних робіт та вкотре наголосив не приймати неякісного ремонту та не оплачувати його.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікавий той Гунчик. А може варто з приводу кожної дороги з виконавцем робіт укладати повноцінний контракт, яким передбачати гарантійний термін експлуатації новозбудованої чи відремонтованої дороги. Бо в громадськості в нас поки більше Шелепів, аніж громадськості.
Відповісти
Експерти в цій справі повинні приймати дорогу, а не громадськість... Це ж не щось порахувати чи зважити ...
Відповісти
вельмишановному голові ОДА уважно прочитати ст.19 Конституції України. Та помислити собі, за що отримують зарплати працівники Державної служби автомобільних доріг України. А в підсумку не пропонувати очевидну бздуру. Соромно якось.
Відповісти