Депутати викличуть «на килим» головного земельника Волині

Депутати викличуть «на килим» головного земельника Волині
Учасники бойових дій на сході та жителі сільських та районних рад гостро критикують роботу головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 15 грудня.

Голова комісії Анатолій Вітів наголосив, що такі скарги депутатами облради розглядаються вже не вперше. «До нас часто звертались атовці з питаннями, що земля виділялась не тим людям. І ми колись рекомендували сесії звернутися в органи, щоб людину звільнили з посади. Але на сесії розібралися. Проте зараз знову надійшло дуже багато скарг. І не тільки від атошників, а й від сільських рад та районів. Таке відношення до людей і до обласної ради є незадовільним», – наголосив Вітів.

Натомість координатор Спілки воїнів АТО вказав на те, що, попри усі законодавчі важелі, атошники таки не можуть отримати землю. «Атошники повинні отримати землю першочергово, а інваліди І та ІІ групи – позачергово. Ця робота повинна була бути організована через Держгеокадастр. Спочатку треба було провести інвентаризацію земель, а потім розглянути питання щодо можливості виділення їх учасникам АТО. Інвентаризація проведена, але на цьому все й закінчилося», – каже він.

Окрім того, люди скаржаться на відсутність контролю за прийняттям рішень, особливо на місцях. Мовляв, дуже часто під маркою АТО йде «повне розбазарювання землі». «Депутати більше дбають про свій електорат і в першу чергу забезпечують своїх людей», – переконують атовці.

Зрештою, голова комісії Анатолій Вітів запропонував покликати голову ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка на засідання сесії облради, яка відбудеться 21 грудня, заслухати його звіт про діяльність відомства та поставити питання про його звільнення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора
Відповісти
Я проти
Відповісти
Останні новини
Депутати викличуть «на килим» головного земельника Волині
15 грудень, 2016, 17:23