У МВФ радять підвищити українцям ціни на газ на 20%

У МВФ радять підвищити українцям  ціни на газ на 20%
Експерти МВФ склали доповідь «Політика ціноутворення на газ в Україні: наслідки підвищення тарифів», згідно з яким збільшення тарифів на газ в Україні на 20% дозволить уряду забезпечити зростання ВВП майже на 0,3%.

Про це повідомляє Фокус з посиланням на доповідь експертів МВФ.

«Зекономлені від підвищення тарифів (на газ) для населення кошти можуть бути спрямовані урядом на підвищення рівня життя всіх домогосподарств... Аналіз показує, що навіть 20% збільшення тарифів дозволить уряду забезпечити зростання ВВП майже на 0,3% », - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, українська влада вважає за доцільне продовження чинної програми з Міжнародним валютним фондом.

У кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand-by на SDR10 мільярдів (понад $ 15 мільярдів). За даними Нацбанку, країна змогла отримати два транші на загальну суму $ 3,4 мільярдів.

З весни 2011 року нова програма була заморожена на етапі другого перегляду: Україна вже більше року намагається переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення газових переговорів з Росією. Діюча програма стояти завершується в кінці 2012 року.

В кінці липня 2010 року МВФ вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою очікування на SDR10 мільярдів (понад $ 15 мільярдів). За даними Нацбанку, країна змогла отримати два транші на загальну суму $ 3,4 мільярдів.

З весни 2011 року нова програма була заморожена на етапі другого перегляду: Україна вже більше року намагається переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення газових переговорів з Росією. Діюча програма завершується в кінці 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лучше весь народ Украины в газовую камеру и тогда не будет хлопот с мВФ горе-чинушам от народа.
Відповісти
Останні новини
У МВФ радять підвищити українцям ціни на газ на 20%
16 жовтень, 2012, 11:32