Волинські фіскали хочуть створити комісію по підакцизних товарах

Волинські фіскали хочуть створити комісію по підакцизних товарах
Щоб мінімізувати негативні явища у сфері реалізації підакцизної продукції, волинські фіскали ініціювали, а керівництво Волинської ОДА підтримало створення спеціальної комісії.

Повідомляють у відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

До її складу включено представників територіальних органів ДФС, Національної поліції, митниці та інших контролюючих органів, котрі в межах повноважень кожного з відомств активізують роботу з виявлення неліцензійної торгівлі та інших порушень у сфері обігу алкоголю і тютюну.

Про це депутатів Волинської обласної ради під час особистої зустрічі поінформувала начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

«Я вважаю, що громади повинні безпосередньо впливати на ситуацію на ринку підакцизної продукції. Тому ми й запросили обговорити це питання депутатів обласної ради, котрі мають налагоджений контакт з мешканцями територіальних одиниць. Саме споживачі підакцизної продукції, які сплачують роздрібний акциз, повинні бути особисто зацікавлені в тому, щоб сплачений ним податок своєчасно спрямовувався в бюджет», - звернула увагу учасників зустрічі начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що мета діалогу з представниками депутатського корпусу – не лише отримати інформацію про ймовірні порушення, викрити зловживання під час реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів, а й попередити можливі негативні наслідки, як то несплата податків в бюджет чи загроза здоров’ю споживачів.

Більш докладно про вжиті фахівцями органів ДФС заходи на ринку підакцизної продукції учасників зустрічі поінформувала начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова.

«Саме довірлива співпраця між різними гілками влади, депутатським корпусом, активне інформування громад про їх місце і роль в процесі впорядкування торгівлі підакцизною групою товарів, джерела наповнення місцевих скарбниць дозволять максимально легалізувати обіг алкоголю і тютюну та унеможливити бюджетні втрати», - підсумувала Світлана Савчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тоді ДФС якщо роботу будуть робити безправні (по своїй суті) комісії? Чи це не є спробою самоусунення від виконання службових обов'язків та перекладання відповідальності? Може, пан Насіров ще й комісіям платити буде? Має ж з чого.
Відповісти