«Ми економічно не можемо цього витримати», - луцькі перевізники про діючі тарифи

«Ми економічно не можемо цього витримати», - луцькі перевізники про діючі тарифи
Більшість луцьких перевізників нині переживає ледь не кризовий стан, а все через невідповідність діючого тарифу на перевезення витратам, які несуть підприємства.

Про це під час круглого столу щодо підвищення тарифу на проїзд у луцьких маршрутках заявив голова Волинської обласної асоціації автомобільних перевізників Ігор Семеніхін.

Зокрема, до нього звернулись АТП 10701, ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД та багато приватних підприємців-перевізників з проханням допомогти достукатись до влади, адже нормально працювати при існуючих тарифах перевізники просто не можуть.

Так, директор ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький пояснив, що на сьогодні собівартість тарифу вже перевищує 4 гривні, а з 2017 року вона зросте ще більше, позаяк буде підвищення рівня мінімальної заробітної плати. Окрім того за останні роки значно зросла ціна палива.

«Якщо в 2007-08 роках ціна на паливо складала 3,5-5 гривень і тариф на той час був в межах 1-1,5 гривні, то зараз при ціні у 18,5-20 гривень за паливо тариф складає всього 3 гривні. Ми не маємо можливості акумулювати кошти на придбання нового транспорту», - пояснює Юрій Девіцький.

Зауважимо, що в Києві наразі діє тариф в розмірі 7 гривень.

Особливу увагу, за словами голови Волинської обласної асоціації автомобільних перевізників Ігоря Семеніхіна, варто приділити й пільговикам.

«Якщо раніше пільгова категорія складала всього 10% від усіх пасажирів, то зараз вона складає 25%, а то й 30%. Водії не можуть проконтролювати усіх пільговиків. А міська рада теж не дуже поспішає відшкодовувати нам кошти за їх перевезення», - нарікає перевізник.

Відтак, луцькі перевізники вкотре звернулись до міської влади з проханням підняти тариф на перевезення у маршрутках. А якщо до кінця цього року від влади не буде відповідного рішення, то перевізники просто будуть змушені призупинити свою роботу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
«Ми економічно не можемо цього витримати», - луцькі перевізники про діючі тарифи
16 грудень, 2016, 14:30