Фігуранта справи вбивства Катерини Литкіної залишили під вартою

Фігуранта справи вбивства Катерини Литкіної залишили під вартою
Луцький міськрайонний суд залишив під вартою Назара Статочнюка, якого підозрюють у вбивстві шістнадцятирічної Катерини Литкіної з Нововолинська, ще на місяць.

Таке рішення суддя Андрій Сівчук ухвалив сьогодні, 16 грудня, - пише Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, що Назарові Статочнюку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, згодом же продовжили ще на два – до 16 грудня. Тож сьогодні розглянули клопотання захисників потерпілої щодо продовження терміну тримання під вартою до шести місяців.

До слова, адвокат Статочнюка Віктор Шостак висловився, що доказів наявності ризиків щодо того, що хлопець може втекти за кордон немає, тож задовольняти клопотання немає сенсу. «Який сенс перебування під вартою, якщо за весь цей час з ним не були проведені слідчі дії? Для чого він там сидить?» До того ж, на переконання правозахисника, зі Статочнюком не дозволяють бачитися у будь-який час. Тому Шостак просить обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Інший адвокат Статочнюка Сергій Полячук висловився, що з першого дня до сьогодні затриманий запевняє, що не вбивав Литкіної. «Немає прямих доказів, працювати нормально з ним не можемо через порушення права на захист, є маніпуляції громадською думкою», – сказав він. І додав, що у випадку зміни запобіжного заходу доречно було б призначити Статочнюку охорону. Це, мовляв, унеможливить ризик втечі, а також забезпечить безпеку хлопця, адже йому погрожують у соцмережах.

Натомість прокурор Самчук нагадав, що комп'ютерно-технічна експертиза показала, що картка пам'яті з телефону Литкіної була вставлена в телефон Статочнюка саме після загибелі дівчина.

На думку прокурора, захисникам у побаченнях зі Статочнюком жодного разу ніхто не відмовляв. За його словами, досі не знайшли знаряддя злочину, тож, мовляв, якщо Статочнюк не перебуватиме під вартою, то зможе його знищити.

Віктор Шостак же сказав, що побачення надають як із родичами, а не як з адвокатами. Тому говорять із ним через скло чи телефоном.

Мама Статочнюка, Вікторія Гуліда, показала присутнім його проїзний квиток і запевнила, що може здати його, аби не було мови про ризик втечі. «Я позбавлена можливості захищати свою дитину», – сказала вона.

Зрештою ж, суддя Сівчук вирішив частково задовольнити клопотання прокурора Самчука щодо продовження терміну тримання під вартою, продовживши його на тридцять днів, а не на два місяці, як той просив.

Тож хлопець буде під вартою до 14 січня.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. У поліції є підозрюваний – місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені–- відправити за ґрати хочуть невинну людину.

20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фігуранта справи вбивства Катерини Литкіної залишили під вартою
16 грудень, 2016, 14:55