Чиновники Луцької мерії незаконно агітують за одного з кандидатів, - спостерігач

Чиновники Луцької мерії незаконно агітують за одного з кандидатів, - спостерігач
У Луцьку неодноразово працівники виконавчих органів міської влади, освітніх та медичних установ беруть участь передвиборчих заходах кандидатів та партій, - стверджує координатор Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

Про це він написав у зверненні до Луцької міської ради, у якому попросив відреагувати на порушення виборчого законодавства у Луцьку. Текст звернення Шелеп розмітив у Колонці автора на ВолиньPost.

Автор звернення, зокрема, вказує, що керівники луцьких шкіл самі організовують зустрічі кандидата на виборчому окрузі № 22 (Луцьк) Ігоря Палиці із працівниками освітніх закладів. При цьому директори повідомляють своїх підлеглих про таку зустріч у робочий час.

Окрім того, до таких зустрічей долучається й перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук. Він «хоч і не агітує прямо, але своєю присутністю в робочий та позаробочий час демонструє свою прихильність політику. Водночас, у зустрічах на підтримку інших кандидатів посадовець участі не бере. Зважаючи на те, що Кравчук курує в міській раді саме освітні, культурні та медичні заклади, його присутність сприймається працівниками цих установ як тиск», - пише у зверненні Михайло Шелеп.

Як відомо ОПОРІ, працівники шкіл та дитячих садків нині працюють й агітаторами Ігоря Палиці. Знову ж таки, на таку роботу їх запрошували їхні керівники у робочий час.

На сторінках комунальної газети «Луцький замок» - велика кількість агітаційних матеріалів про кандидата Ігоря Палицю. При цьому матеріалів про інших кандидатів – набагато менше.

«Це не тільки порушує права інших суб’єктів виборчого процесу, а й обмежує виборців Луцька в доступі до об’єктивної та правдивої інформації про кандидатів в депутати, які балотуються по 22-му виборчому округу» , - стверджує Шелеп.

Михайло Шелеп закликав Луцьку міську раду повідомили працівникам мерії, що не можна викистовувати своє службове становищае для агітації.

Також представник ОПОРИ попросив Луцькраду забезпечити рівні та справедливі умови для проведення агітаційних зустрічей в установах та закладах міста Луцька, надати рівний доступ до комунальної газети.

Окрім цього, Шелеп просить провести службові розслідування за фактами, оприлюдненими в ЗМІ, щодо зловживання окремими посадовцями та працівниками комунальних установ свого службового становища у період виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви запитайте чи Луцький замок безкоштовно рекламу про Палицю ставить чи все оплачено. Якщо оплачена реклама, то в чому проблема? Головне, що газетка собі підзаробить, а не знову на кожному засіданні міськради будуть говорити, що видання збиткове.
Відповісти
Ага, на яких підставах Кравчук в робочий час замість роботи гуляє з Палицею по зустрічах? Може хай йому тоді Палиця зарплату платить?
Відповісти
А він йому і платить ;)
Відповісти
Кравчуку краще було б зайнятися своїми прямими обов"язками держслужбовця,а не грати роль сірого карденала палиці!!! (це стосується і багатьох інших бажаючих підзаробити під час передвиборчої клакі)!!!
Відповісти
Останні новини
Чиновники Луцької мерії незаконно агітують за одного з кандидатів, - спостерігач
16 жовтень, 2012, 14:16