У Луцьку школярів вчили, як не стати жертвами торгівлі людьми

У Луцьку школярів вчили, як не стати жертвами торгівлі людьми
За останні 18 років жертвами торгівлі людьми стали 100 тисяч українців: жінки потрапляють за кордон у сексуальне рабство, а чоловіків використовують для трудової експлуатації.

Про це 16 жовтня повідомила Ольга Максим’як, Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

У школах та вищих навчальних закладах Луцька відбулись інтерактивні семінари «Протидія торгівлі людьми», організовані Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з громадською неурядовою організацією «Кампанія А21 Україна».

Як розповіла координатор по профілактичній роботі «Кампанії А21 Україна» Юлія Саченко, «Кампанія А21» складається з людей, які борються з сучасним рабством, тобто торгівлю українцями й українками, як всередині власної країни, так і за її межами.

За словами директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, до Центру не зверталися люди, які потерпіли від торгівлі людьми.

«На обліку Луцького міського центру соціальних служб СДМ перебувають сім’ї, де дітей виховують родичі, адже їхні батьки перебувають на заробітках за кордоном. Всі ці люди потенційно перебувають у групі ризику тих, хто потрапляє у сучасне рабство», - розповіла Галан.

Організатори інтерактивів зазначають, що серед шляхів потрапляння у сучасне рабство, – соціальні мережі. Саме там торговці людьми знаходять дівчат, яким пропонують перспективну та високооплачувану роботу за кордоном. Також «торговці людьми» можуть завербувати дівчину або жінку, пропонуючи їй послуги шлюбних агентств. Знайомство відбувається як правило також через Інтернет, а далі пропонують зустрітися з потенційним нареченим «заможним, чесним, з серйозними намірами створити шлюб».

Другий популярний метод вербування – через оголошення про працевлаштування у ЗМІ чи через незареєстровані кадрові агентства.

Щоб не потрапити на «гачок» новітніх рабовласників, організатори семінарів закликають при виїзді за кордон, залишати копії паспорту рідним, оформляти робочі візи і підписувати трудову угоду на зрозумілій мові у двох примірниках. Також радять взяти з собою номери телефонів Посольства України.

Довідка

16 жовтня Верховна рада ратифікувала угоду про співпрацю країн-учасниць Союзу Незалежних Держав у боротьбі з торгівлею людьми, органами та тканинами людини. За відповідний проект закону № 0267 у цілому проголосували 259 депутатів при мінімально необхідних 226.

Положеннями угоди передбачена вироблення єдиної стратегії в боротьбі з торгівлею людьми, ліквідації причин і умов, що сприяють виникненню цього явища, а також забезпечення захисту жертв цього виду злочинів та їх реабілітації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку школярів вчили, як не стати жертвами торгівлі людьми
16 жовтень, 2012, 14:20